Döner Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık süt
1 yaş maya
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4,5 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Döner Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına koyun karıştırın.
Mayanız eridikten sonra unu ek edin ve yoğurun. Hamuru 1 saat mayalandırın.
Hamurunuz mayalandıktan sonra altı adet beze alın ve üzerini örtün, tekrardan 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenmiş olan bezeleri gösterdiğim büyüklükte açın ve fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayar fırında dikkatli bir formda 7 yahut 8 dakika ortası pişirin. Lütfen dikkat edin ekmekler çok çabuk yana biliyor. Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun
Not: Kullandığım bardak ölçüm 200ml su bardağı. Lütfen tarife uyacak arkadaşlar 200ml su bardağı kullansın
Döner Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık süt
1 yaş maya
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4,5 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Döner Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına koyun karıştırın.
Mayanız eridikten sonra unu ek edin ve yoğurun. Hamuru 1 saat mayalandırın.
Hamurunuz mayalandıktan sonra altı adet beze alın ve üzerini örtün, tekrardan 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenmiş olan bezeleri gösterdiğim büyüklükte açın ve fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayar fırında dikkatli bir formda 7 yahut 8 dakika ortası pişirin. Lütfen dikkat edin ekmekler çok çabuk yana biliyor. Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun
Not: Kullandığım bardak ölçüm 200ml su bardağı. Lütfen tarife uyacak arkadaşlar 200ml su bardağı kullansın
Döner Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı