Donut (Donutun En Güzel Tarifi Bence Bu) İçin Malzemeler
250 ml ılık süt
2 adet yumurta sarısı
100 gram eritilmiş margarin veya tereyağ
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket yaş maya 42gr veya 11gr 2 paket kuru maya
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
500-550 gram un (Un markasına göre değişiyor kontrollü ekleyin)
Kızartmak için
Sıvıyağ
Üzeri için
150 gr bitter veya sütlü çikolata
100 gr beyaz çikolata
Tercihen üzerine istediğiniz çikolata veya bisküvi ile süsleyebilirsiniz
Donut (Donutun En Güzel Tarifi Bence Bu) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
Tekrar yoğurup un serpilmiş tezgahta 1cm kalınlığında açın.
Yuvarlak bir aparat veya bir su bardağı ağzı ile kesin tam ortasını da krema sıkma duyların arka tarafı ile kesip çıkarın.
Yağlı kağıtları kesip tek tek kağıtlara yerleştirin kalan hamurları da tekrar açıp kesin.
Tepside üzeri bez örtülü bir şekilde 30-40 dk mayalandırın.
Orta ateşte yağı ısıtın aşırı sıcak olmayacak o yüzden hep orta ateşte kalsın donutları arkalı önlü kızartın peçete üzerine alıp soğumaya bırakın.
Benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp süsleyip, isterseniz benim yaptığım gibi üstüne istediğiniz parça çikolatalar pasta süsleri koyabilirsiniz.
Hiç malzemeniz yoksa eğer tarçın ve şekere bulayabilirsiniz.Afiyet olsun.
Donut (Donutun En Güzel Tarifi Bence Bu) Fotoğraflı Yapılışı
250 ml ılık süt
2 adet yumurta sarısı
100 gram eritilmiş margarin veya tereyağ
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket yaş maya 42gr veya 11gr 2 paket kuru maya
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
500-550 gram un (Un markasına göre değişiyor kontrollü ekleyin)
Kızartmak için
Sıvıyağ
Üzeri için
150 gr bitter veya sütlü çikolata
100 gr beyaz çikolata
Tercihen üzerine istediğiniz çikolata veya bisküvi ile süsleyebilirsiniz
Donut (Donutun En Güzel Tarifi Bence Bu) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
Tekrar yoğurup un serpilmiş tezgahta 1cm kalınlığında açın.
Yuvarlak bir aparat veya bir su bardağı ağzı ile kesin tam ortasını da krema sıkma duyların arka tarafı ile kesip çıkarın.
Yağlı kağıtları kesip tek tek kağıtlara yerleştirin kalan hamurları da tekrar açıp kesin.
Tepside üzeri bez örtülü bir şekilde 30-40 dk mayalandırın.
Orta ateşte yağı ısıtın aşırı sıcak olmayacak o yüzden hep orta ateşte kalsın donutları arkalı önlü kızartın peçete üzerine alıp soğumaya bırakın.
Benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp süsleyip, isterseniz benim yaptığım gibi üstüne istediğiniz parça çikolatalar pasta süsleri koyabilirsiniz.
Hiç malzemeniz yoksa eğer tarçın ve şekere bulayabilirsiniz.Afiyet olsun.
Donut (Donutun En Güzel Tarifi Bence Bu) Fotoğraflı Yapılışı