Donut Görünümlü Alman Pastası Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
3 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
50 gram tereyağı
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 tutam tuz
Pastacı kreması için
2 su bardağı süt
2 adet yumurta sarisi
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Üzeri için
1 paket sıvı krema
200 gram bitter yahut sütlü çikolata
Donut Görünümlü Alman Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuzu hazırlayıp 1 saat mayalandıralım.
Akabinde 2 bezeye bölelim merdane ile 1cm kalınlığında açalım.
Büyük su bardağı ile veyada kase ile kesikler atalım tam ortasınada su kapağı ile delik açalım.
Tepsimize yerleştirelim 10 dk tepside bekletip 170 derece evvelce ısınmış fırınımıza verelim.
Krema yapmak için krem santi ve vanilya hariç tüm gereçleri tenceremize alalım.
Ocakta kaynadıktan sonra ocaktan alıp krem şanti ve vanilyamızı ek edelim.
Mikserin yüksek ayarında çırpalım.
Hamurumuz soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim ve kremamızı sıkma torbamıza koyup güzelce hamurumuza sıkalım.
Üzeri için sıvı kremamızı biraz ısıtıp çikolatamızı içerisine atıp güzelce karıştıralım.
Hamurumuzun üst katmanını çikolatamıza bandıralım ve kremamızın üzerini kapatalım.
Hamuru için
3 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
50 gram tereyağı
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 tutam tuz
Pastacı kreması için
2 su bardağı süt
2 adet yumurta sarisi
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Üzeri için
1 paket sıvı krema
200 gram bitter yahut sütlü çikolata
Donut Görünümlü Alman Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuzu hazırlayıp 1 saat mayalandıralım.
Akabinde 2 bezeye bölelim merdane ile 1cm kalınlığında açalım.
Büyük su bardağı ile veyada kase ile kesikler atalım tam ortasınada su kapağı ile delik açalım.
Tepsimize yerleştirelim 10 dk tepside bekletip 170 derece evvelce ısınmış fırınımıza verelim.
Krema yapmak için krem santi ve vanilya hariç tüm gereçleri tenceremize alalım.
Ocakta kaynadıktan sonra ocaktan alıp krem şanti ve vanilyamızı ek edelim.
Mikserin yüksek ayarında çırpalım.
Hamurumuz soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim ve kremamızı sıkma torbamıza koyup güzelce hamurumuza sıkalım.
Üzeri için sıvı kremamızı biraz ısıtıp çikolatamızı içerisine atıp güzelce karıştıralım.
Hamurumuzun üst katmanını çikolatamıza bandıralım ve kremamızın üzerini kapatalım.