Donut Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
3 su bardağına yakın elenmiş un
Üzeri için
2 paket çikolata (ister beyaz ister bitter ister sütlü çikolata )
Pasta süsleri
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt su maya ve şekeri bir kaba alalım karıştırıp ön mayalanmaya bırakalım 5 dk üstü kapalı formda.
Daha sonra sıvı yağı yumurta ekleyip karıştıralım.
Unu azar azar koyalım ve tuzu da ekleyelim.
Hamuru toparlayalım streç sinema geçirip 30 dk mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru unlanmış tezgahta merdaneyle ne çok ince ne çok kalın olacak formda açalım.
Daha sonra geniş ağızlı bir bardağınızla bastırıp donutları çıkartalım.
Tam ortalarından da ufak bir pet şişe kapağıyla bastırıp delik açalım ve yağlı kağıt serili tepsiye koyup üzerlerini kapatalım 15 dk da bu türlü mayalandıralım.
Kızartma tencerenize sıvı yağ koyup ocağın altını orta ateşte açalım yağ ısınınca tencerenizin büyüklüğüne nazaran donutları atalım.
Arkası önü altın sarısı rengi alınca çıkartalım peçete serdiğimiz tabağımıza koyalım.
Soğumaya bırakalım soğuduktan sonra benmari adabı eritilmiş çikolatamıza batıralım ve süslerle süsleyelim afiyet olsun. Burda kıymetli olan ocağı çok açmamak yoksa çabucak yanıyo ağır ağır pişirince hem içi pişiyor hemde altın sarısı oluyor .
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
3 su bardağına yakın elenmiş un
Üzeri için
2 paket çikolata (ister beyaz ister bitter ister sütlü çikolata )
Pasta süsleri
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt su maya ve şekeri bir kaba alalım karıştırıp ön mayalanmaya bırakalım 5 dk üstü kapalı formda.
Daha sonra sıvı yağı yumurta ekleyip karıştıralım.
Unu azar azar koyalım ve tuzu da ekleyelim.
Hamuru toparlayalım streç sinema geçirip 30 dk mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru unlanmış tezgahta merdaneyle ne çok ince ne çok kalın olacak formda açalım.
Daha sonra geniş ağızlı bir bardağınızla bastırıp donutları çıkartalım.
Tam ortalarından da ufak bir pet şişe kapağıyla bastırıp delik açalım ve yağlı kağıt serili tepsiye koyup üzerlerini kapatalım 15 dk da bu türlü mayalandıralım.
Kızartma tencerenize sıvı yağ koyup ocağın altını orta ateşte açalım yağ ısınınca tencerenizin büyüklüğüne nazaran donutları atalım.
Arkası önü altın sarısı rengi alınca çıkartalım peçete serdiğimiz tabağımıza koyalım.
Soğumaya bırakalım soğuduktan sonra benmari adabı eritilmiş çikolatamıza batıralım ve süslerle süsleyelim afiyet olsun. Burda kıymetli olan ocağı çok açmamak yoksa çabucak yanıyo ağır ağır pişirince hem içi pişiyor hemde altın sarısı oluyor .
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı