Donut Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
4 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 adet yumurta
1 fiske tuz
50 gr eritilmiş tereyağı (1 yemek kaşığı dolusu)
1 paket vanilya
3.5 4 su bardağı un
Kızartmak için yağ
Üzeri için
1 paket çikolata pasta süsleri beyaz çikolata
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak ılık süt 2 yemek kaşığı şeker ve mayayı mayalandıralım.
Daha sonra üzerine yumurta, tuz ,kalan şeker eritilmiş yağ ek edip karıştıralım unu yavaş yavaş ek edelim ele yapışmayan bir hamur elde edip 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru inceltmeden açalım ve bir bardak yardımıyla yuvarlaklar elde edelim.
Daha sonra ortalarını açalım ortalarını açmak için duy uçlarını yahut su kapağını kullanabiliriz.
Bütün hamur bittikten sonra küçük kareler kestiğimiz yağlı kağıt üzerine koyup hamurları tekrar mayalandıralım 45 dk kadar kâfi. Olacaktır.
2. Kere mayalanan hamurları kızdırıp altığını kıstığımız bol yağda kızartalım ve istediğimiz üzere süsleyelim.
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
4 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 adet yumurta
1 fiske tuz
50 gr eritilmiş tereyağı (1 yemek kaşığı dolusu)
1 paket vanilya
3.5 4 su bardağı un
Kızartmak için yağ
Üzeri için
1 paket çikolata pasta süsleri beyaz çikolata
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak ılık süt 2 yemek kaşığı şeker ve mayayı mayalandıralım.
Daha sonra üzerine yumurta, tuz ,kalan şeker eritilmiş yağ ek edip karıştıralım unu yavaş yavaş ek edelim ele yapışmayan bir hamur elde edip 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru inceltmeden açalım ve bir bardak yardımıyla yuvarlaklar elde edelim.
Daha sonra ortalarını açalım ortalarını açmak için duy uçlarını yahut su kapağını kullanabiliriz.
Bütün hamur bittikten sonra küçük kareler kestiğimiz yağlı kağıt üzerine koyup hamurları tekrar mayalandıralım 45 dk kadar kâfi. Olacaktır.
2. Kere mayalanan hamurları kızdırıp altığını kıstığımız bol yağda kızartalım ve istediğimiz üzere süsleyelim.
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı