Donut Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz maya
1 fiske tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 adet yumurta
6 su bardağı un
Sosu için (isteğe göre)
Bitter çikolata
Sütlü çikolata
Beyaz çikolata
Pasta süsü
Donut Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su, şeker, sıvı, yağ, maya, tuz, tarçın ve yumurtayı karıştırma kabına koyalım, ve çırpıcı ile iyice karıştıralım.
Karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyelim karıştırmaaya devam edelim hafif katılışınca elimizle yoğurmaya devam edelim.
Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu 1 saat dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuz mayalandıktan sonra hamuru iki eşit parçaya bölelim.
İlk yumağı alıp merdane yardımıyla açalım. 7. Hamurumuzu 1 parmak kalınlığında açtıktan sonra 1 kesme aparatı ya da bardak ağzıyla yuvarlak keselim.
Daha sonra bir şişe kapağı yardımıyla yuvarlakların ortasını da keserek halkalar elde edelim.
Artan hamurları tekrardan birleştirip açalım. 10. Bütün hamurlar bitene kadar açıp halkalar oluşturmaya devam edelim.
Ardından hamurlarımızı 10-15 dk tepsi mayasına bırakalım.
Donutları derin bir tencerede kızdırdığımız yağa bırakalım.
Altı kızaran hamurları ters çevirerek iki tarafının da kızarmasını sağlayalım.
Çıkarttığımız donutları havlu kağıt serili bir tabağa alalım.
Ardından donutları erittiğimiz çikolataya batırarak süsleyelim. İsterseniz üzerine beyaz çikolata ile çizgiler oluşturabilirsiniz.
Ardından donutlarımızın üzerini pasta süsü ile süsleyebilirsiniz.Donutlarımız yumuşacık püf püf oldu. Sossuz bile harika tadı var.(bu ölçüden 45 adet dönüt çıktı ).Afiyet olsun
Donut Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz maya
1 fiske tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 adet yumurta
6 su bardağı un
Sosu için (isteğe göre)
Bitter çikolata
Sütlü çikolata
Beyaz çikolata
Pasta süsü
Donut Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su, şeker, sıvı, yağ, maya, tuz, tarçın ve yumurtayı karıştırma kabına koyalım, ve çırpıcı ile iyice karıştıralım.
Karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyelim karıştırmaaya devam edelim hafif katılışınca elimizle yoğurmaya devam edelim.
Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu 1 saat dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuz mayalandıktan sonra hamuru iki eşit parçaya bölelim.
İlk yumağı alıp merdane yardımıyla açalım. 7. Hamurumuzu 1 parmak kalınlığında açtıktan sonra 1 kesme aparatı ya da bardak ağzıyla yuvarlak keselim.
Daha sonra bir şişe kapağı yardımıyla yuvarlakların ortasını da keserek halkalar elde edelim.
Artan hamurları tekrardan birleştirip açalım. 10. Bütün hamurlar bitene kadar açıp halkalar oluşturmaya devam edelim.
Ardından hamurlarımızı 10-15 dk tepsi mayasına bırakalım.
Donutları derin bir tencerede kızdırdığımız yağa bırakalım.
Altı kızaran hamurları ters çevirerek iki tarafının da kızarmasını sağlayalım.
Çıkarttığımız donutları havlu kağıt serili bir tabağa alalım.
Ardından donutları erittiğimiz çikolataya batırarak süsleyelim. İsterseniz üzerine beyaz çikolata ile çizgiler oluşturabilirsiniz.
Ardından donutlarımızın üzerini pasta süsü ile süsleyebilirsiniz.Donutlarımız yumuşacık püf püf oldu. Sossuz bile harika tadı var.(bu ölçüden 45 adet dönüt çıktı ).Afiyet olsun
Donut Tarifi Fotoğraflı Yapılışı