Son konular

Donuts Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Donuts Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık su yahut süt
3 tatlı kaşığı maya
2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
80 gram tereyağı
Yumuşak ele yapışmayana kadar un(4-4,5 su bardağı un kullandım ben)
Süslemek için:
Dilediğiniz çikolata yahut çokokrem
Toz şeker (dilerseniz tarçınla karıştırın)
Pudra şeker (dilerseniz)
Süs şekerleri vs. ve dilediğiniz herkes
Kızartmak için:
Sıvı yağı

Donuts Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık su yahut süt ile toz mayayı eritin .
Sonra un hariç başka gereçleri ekleyin.
Sonra yavaş yavaş unu ekleyin ve yumuşacık hamur elde edin.
Hamuru çokça yavaş tezgahta açıp ağzı sivri yuvarlak bardakta kesin, tam ortasını bardaktan küçük yuvarlak bir kalıp ile kesin yahut hiç kesmeyin.
Sonra oda ısısında hafif kabaran kadar bi 30-40 dk bekletin.
Yüksek ateşte kızmış yağda kızartın(dikkat edin çok çabuk kızarıyor).
Sonra ketılda kaynattığınız suyun üzerinde kase içerisinde çokokrem yahut çikolatayı eritip donutları batırın ve buzdolabında en az 30 dk dinlendirin. Ve afiyet olsun.
Donuts Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt