Doyumsuz Lezzetiyle Adana Usulü Zeytinli Sıkma Ve Yumuşacık Lavaş Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Doyumsuz Lezzetiyle Adana Metodu Zeytinli Sıkma Ve Yumuşacık Lavaş Tanımı İçin Gereçler

Lavaş için;
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
Yarım paket yaş maya
Salata için;
1 kase yeşil zeytin
5 kol nane
5 kol maydanoz
2 adet salatalık
1 adet soğan
3 adet domates
Tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Doyumsuz Lezzetiyle Adana Tarzı Zeytinli Sıkma Ve Yumuşacık Lavaş Tanımı Yapılışı

Unla tuz karıştırılır suda çözdürülen maya ek edilir.
Üzerine azar azar su eklenir kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurulur.
Yoğrulan hamur 15 dk dinlenmeye bırakılır.
İç materyali için yeşil zeytin, nane, maydanoz, soğan ve salatalık geniş bir kaba alınır üzerine domates, tuz ve sumak ek edilir.
Son olarak limon suyu ve zeytin yağı eklenir tüm gereçler karıştırılır.
Dinlenen hamur bezelere bölünür ve tek tek açılır.
Açılan bezeler gerili önlü güzelce pişirilir.
Hazırlanan lavaşlara hazırlananlar iç gereç hisse edilir ve rulo sarılır.
Deneyen herkese afiyet olsun.Bu ve başka tariflerimin ayrıntılı anlatım görüntüleri için youtube kanalıma beklerim. Kanalıma abone olup dayanak olursanız çok sevinirim.
 
Üst Alt