Son konular

Düdüklü Tencerede Biber Dolması

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Düdüklü Tencerede Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
12 tane dolmalık biber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet domates (Kapak için)
2 su bardağı sıcak su üzerine gelicek kadar su)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi:
1 su bardağı pirinç̧ (200 ml. bardakla)
1 iri soğan
1 iri domates
2 iri diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber, pul biber
Kuru nane, maydanoz,
1 tatlı kaşığı tuz

Düdüklü Tencerede Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci su içinde koydum ve dinlenmeye bıraktım.
Dolmalık biberleri yıkadım süzdüm.
Sap kısımlarını kestim çıkardım ve içini boşalttım.
Ardından alt kısımlarına kürdanla iki delik açtım.
Bir kap içine çok inçe doğranmış soğanları 1 domates rendesini, sarımsak, salça,4 kaşık zeytinyağı, maydanoz,karabiber,pul biber, kuru nane ve tuz koydum iyice karıştırdım.
Üzerine 1 su bardağı (süzdüğüm) pirinci koydum, tekrar karıştırdım.
İç harcı 12 eşit parçaya bölerek, biberlerin içine bastırmadan doldurdum bir parmak boşluk bırakarak peşinden biberlerin içlerini ağız kısımlarında domates parçaları yerleştirdim.
Peşinden düdüklüye dikey olarak dizdim.
1 yemek kaşığı salçayı, 1 çay kaşığı tuzu, 2 su bardağı sıcak suyu karıştırdım.
Tencereye 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile ilave ettim.
Düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum.
Ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım.
Düdüklünün kapağını kapattım.
Buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım.
Bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca.
Ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım.Ardından saatime baktım.
Tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm.
Düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum.
Kapağını açtım ve dolmanın suyunu bir kaba süzdüm.
Dolmalar soğuyunca, elimle dolmaları bir kaba aldım.Ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız.
Düdüklü Tencerede Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Sıkıcık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Harcı için; 2 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı kaynar su 1 çay bardağı tarhana 1 çay bardağı un 1 adet orta boy soğan rendesi 1 çorba kaşığı dolusu domates salçası 1 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber, pulbiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
İlikli Tarhana Çorbası Bebişkolara Tarifi İçin Malzemeler Yarım tereyağı veya zeytinyağı(ben zeytinyağı koydum) 1,5 su bardağı su/et suyu/veya süt (ben kendim yaptığım dolaba ayırdığım ilikli kemik suyundan koydum) 2 çorba kaşığı bebek tarhanası 1 tatlı kaşığı bebek salçası (ev yapımı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kıymalı Kapuska Tanımı İçin Materyaller 1 küçük beyaz lahana 1 soğan 200-250 gram kıyma (İsteğe göre artırıp azaltabilirsiniz) 1 adet domates (Yazdan buzluğa koymuştum) 2-3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates salçası (artırıp azaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Acuka Tanımı İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası 4 yemek kaşığı galeta unu 3 diş sarımsak 1 su bardağı ceviz Yarım çay bardağından 1 parmak fazla zeytinyağı 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kurutma Dolma - Sarma Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler 2 su bardağı sumak 50 adete yakın kuru patlıcan ve biber 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı zeytinyağı 2 adet büyük uzunluk kuru soğan 3,5 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı biber salçası 4su bardağı pirinç̧ 4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt