SoruCevap
Yeni Üye
Düdüklü Tencerede Domates Soslu Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Malzemeler
500 gram taze barbunya (yaz sonu dondurucuya koymuştum)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 su bardak domates sosu (yazdan yapıp kavanozlara koymustum)
3 diş sarımsak
1,5 bardaktan biraz fazla su
Tuz
1 çay kaşığı şeker (bu sefer koymayı unuttum)
Düdüklü Tencerede Domates Soslu Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak, barbunyaları bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Kaynayınca altını kapatıp, suyunu döküyoruz.
Diğer taraftan soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında 2 dk. Kadar kavuruyoruz.
Ardından barbunya,domates sosu, havuç, su,tuz ve sarımsağı ekleyip ,karıştırıyoruz.
Kapağını kapatıyoruz.
Düdüğü çıktıktan sonra 10 dk. Bekletip ocağı kapatıyoruz.
Düdüklü Tencerede Domates Soslu Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram taze barbunya (yaz sonu dondurucuya koymuştum)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 su bardak domates sosu (yazdan yapıp kavanozlara koymustum)
3 diş sarımsak
1,5 bardaktan biraz fazla su
Tuz
1 çay kaşığı şeker (bu sefer koymayı unuttum)
Düdüklü Tencerede Domates Soslu Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak, barbunyaları bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Kaynayınca altını kapatıp, suyunu döküyoruz.
Diğer taraftan soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında 2 dk. Kadar kavuruyoruz.
Ardından barbunya,domates sosu, havuç, su,tuz ve sarımsağı ekleyip ,karıştırıyoruz.
Kapağını kapatıyoruz.
Düdüğü çıktıktan sonra 10 dk. Bekletip ocağı kapatıyoruz.
Düdüklü Tencerede Domates Soslu Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı