Son konular

Düdüklü Tencerede Domates Soslu Zeytinyağlı Barbunya

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Düdüklü Tencerede Domates Soslu Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Malzemeler
500 gram taze barbunya (yaz sonu dondurucuya koymuştum)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 su bardak domates sosu (yazdan yapıp kavanozlara koymustum)
3 diş sarımsak
1,5 bardaktan biraz fazla su
Tuz
1 çay kaşığı şeker (bu sefer koymayı unuttum)

Düdüklü Tencerede Domates Soslu Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak, barbunyaları bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Kaynayınca altını kapatıp, suyunu döküyoruz.
Diğer taraftan soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında 2 dk. Kadar kavuruyoruz.
Ardından barbunya,domates sosu, havuç, su,tuz ve sarımsağı ekleyip ,karıştırıyoruz.
Kapağını kapatıyoruz.
Düdüğü çıktıktan sonra 10 dk. Bekletip ocağı kapatıyoruz.
Düdüklü Tencerede Domates Soslu Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı barbunya (Kuru ya da taze farketmiyor, ben kuru barbunya kullandım) 2 adet orta uzunluk havuç 1 adet soğan 4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası 1 su bardağı kadar küp doğranmış domates (Konserve domates kullandım şayet yok ise...
Cevaplar
1
Görüntüleme
11
  • Soru
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler 500 gram barbunya 2 adet havuç 1 adet kuru soğan 1 adet büyük boy rendelenmiş domates 1 yemek kaşığı salça Zeytinyağı 1 küp şeker/ 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay bardağı kaynar su Zeytinyağlı Barbunya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler 3 buçuk su bardağı taze barbunya 2 orta uzunluk havuç 1 adet patates 1 orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 1 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı domates sosu (2 domates rendesi) Çeyrek su bardağı zeytinyağı 1 buçuk su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı haşlanmış barbunya 1 orta uzunluk soğan 1 adet havuç 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı domates sosu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tatlı toz biber 1 çay kaşığı sumak Zeytinyağlı Barbunya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Barbunya Pilaki (Bol Zeytinyağlı Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket kuru barbunya 1 tane büyük soğan 2 tane havuç 1 tane patates 4 diş sarımsak 2 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım su bardağı zeytinyağı 1 küçük demet dereotu Karabiber Pulbiber Tuz 1 limonun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt