Son konular

Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
1 kg tavuk pirzola
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 adet soğan
Tuz
Nohutlu pilav için;
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı tavuk suyu ya da olağan sıcak su
Tuz
1 kase haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları bir kaba alıp üzerine zeytinyağı,tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıyoruz. Vaktiniz varsa 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yoksa çabucak de pişirebilirsiniz.
Hazır olan tavukları düdüklü tencereye yerleştirip ortasına bir adet soğanı koyuyoruz.
Düdüklünün kapağını kapatıp ocağa alıyoruz.
Düdük sesi çıkınca ocağın altını kısıp yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Bu sırada pilav için ıslatılıp yıkanmış pirinci sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz.
Ardından tuzunu atıp biraz daha kavurduktan sonra nohutları ek ediyoruz.
Bir çeşit karıştırıp suyunu ekliyoruz.
En son orta kısmına tereyağı bırakıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen tavuklarla bir arada servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Düdüklüde Tandır Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo dana sırt antrikot yada dananın kaburgasından kuzu kaburga veyahut tavuk butlarından da yapabilirsiniz 2 yemek kaşığı tereyağı 5 kaşık zeytinyağı Pide Düdüklüde Tandır Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 2 yemek kaşığı tereyağı 5 kaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Düdüklüde Tavuk Tandır (Tavuklarınız Hamur Üzere Pişecek) Tanımı İçin Gereçler 1 kg pirzola (dilerseniz tüm tavuğu da parçalayıp yapabilirsiniz) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tutam karabiber İsteğe nazaran 1 tutam kırmızı toz biber Düdüklüde Tavuk Tandır (Tavuklarınız Hamur Üzere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Kuzu İncik Lokum Kıvamında Tandır Lezzetinde Tanımı İçin Gereçler 7-8 adet kuzu incik (adet sayısı size kalmış) 8 yemek kaşığı zeytin yağ (incik için) 10 adet orta uzunluk patates 4 yemek kaşığı zeytin yağ (sebzeler için) 6 adet orta uzunluk kuru soğan 8 adet orta uzunluk havuç 2 baş orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Fırını Unutturan Tavuk Tandır Tanımı İçin Malzemeler Kişi başı 2 tavuk baget 2 orta uzunluk patates 1 küçük soğan Sosu için: 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı zeytinyağı 1 diş sarımsak rendesi 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı bal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Ocakta Izgara Lezzetinde Soslu Tavuk Kanat Tanımı İçin Gereçler 1 kilo tavuk kanat Sosu için 1 çay bardağı süt 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ 1 yemek kaşığı biber salçası 3 diş rendelenmiş sarımsak 1 yemek kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı hardal sos 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 silme tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt