Düğün Çorbası Tanımı İçin Materyaller
2-3 büyük kesim dana gerdanı yada kuzu
4-5 su bardağı su
Terbiyesi İçin
4 kaşık dolusu mesken üretimi yoğurt
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
1 yemek kaşığı limon suyu
Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle düdüklü tenceremize etimiz alalım ve üzerine su ek edip 30-40 dakika pişmeye bırakalım.
Bir kaseye terbiyesi için yoğurt yumurta sarısı limon suyu ve unu ekleyerek güzelce çırpalım.
Pişen etimizin suyunu bir tencereye süzelim. Etler soğuduktan sonra güzelce didikleyelim.
Tenceremizdeki et suyunu tekrar kaynatalım ve üzerine et kesimlerini ek edelim.
Hazırlamış olduğunuz terbiyesi için 2 kepçe dolusu kaseye dökelim ve çırpalım.
Sonrasında hazırlamış olduğumuz terbiyeyi yavaş yavaş tencereye dökerek çırpalım.
Tuzunu ek edip güzelce karıştıralım ve 10-15 kısık ateşte pişirelim.
Çorbanız servis etmeye hazırdır üzerine pulbiber ile efsane bir çorba oluyor. Katiyetle denemenizi öneriyorum. Tam şifalı çorba Afiyet olsun
2-3 büyük kesim dana gerdanı yada kuzu
4-5 su bardağı su
Terbiyesi İçin
4 kaşık dolusu mesken üretimi yoğurt
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
1 yemek kaşığı limon suyu
Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle düdüklü tenceremize etimiz alalım ve üzerine su ek edip 30-40 dakika pişmeye bırakalım.
Bir kaseye terbiyesi için yoğurt yumurta sarısı limon suyu ve unu ekleyerek güzelce çırpalım.
Pişen etimizin suyunu bir tencereye süzelim. Etler soğuduktan sonra güzelce didikleyelim.
Tenceremizdeki et suyunu tekrar kaynatalım ve üzerine et kesimlerini ek edelim.
Hazırlamış olduğunuz terbiyesi için 2 kepçe dolusu kaseye dökelim ve çırpalım.
Sonrasında hazırlamış olduğumuz terbiyeyi yavaş yavaş tencereye dökerek çırpalım.
Tuzunu ek edip güzelce karıştıralım ve 10-15 kısık ateşte pişirelim.
Çorbanız servis etmeye hazırdır üzerine pulbiber ile efsane bir çorba oluyor. Katiyetle denemenizi öneriyorum. Tam şifalı çorba Afiyet olsun