Son konular

Düğün Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler
Materyalleri
400 gram dana eti (Kuzu gerdanlada yapılıyor)
1,5 litre su
Terbiyesi İçin
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 su bardağı su
Üzeri İçin
Pul biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı

Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ek ederek kapağını kapatalım ve 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
Etler piştikten sonra süratli bir formda soğuması için başka bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim.
Öteki taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ek ederek güzelce çırpalım.
Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır.
Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ek edelim.
Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım.
Son olarak çorbanın tuzunu da ek edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım. Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ek edebilirsiniz. Afiyet olsun….
 
Üst Alt