Son konular

Düğün Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Düğün Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo kuzu gerdan yahut birkaç kesim kemikli et
2 litre su
Terbiyesi için;
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tane limonun suyu
1 su bardağı su
Yüzüne sos için;
2yemekkaşığı tereyağı
4yemekkaşığı zeytinyağı
1caykaşığı tepeleme kırmızıbiber

Düğün Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
2 litre suyu ocağa alalım, kaynayınca içine eti atalım düdüklü tencerede hem çabuk hemde yumuşacık pişiyor. Ben düdüklüde yaptım olağan tenceredede yapabilirsiniz.
Tuzunu atalım kaynayınca kapağını hafif açık bırakıp ocağı orta ateşe alalım etler güzelce yumuşayıncaya kadar pişirelim ve çıkarıp bir kaba alalım ılıyınca didelim.
Öbür tarafta terbiyesini hazırlayalım yumurta, yoğurt, su ve unu güzelce bir tel çırpıcıyla çırpıp et suyundan bir kepçe karıştırıp, tenceredeki et suyuna ekleyip, dittiğimiz etleride katıp hiç bırakmadan karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp bir 5 dakika daha kaynatıp altını söndürelim bu ortada şayet çorbamız katı olmuşsa biraz kaynar su ekleyelim.
Sos için; yağları kızdırıp içine biberi atıp bir cins karıştırıp altını söndürelim. Çorbanın üzerine gezdirelim.
Düğün Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Düğün Çorbası (Lezzetli Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler 1 kase haşlanmış kemiğinden ayrılmış gerdan eti 2 su bardağı haşlamanın suyu 1 litre su 1 diş sarımsak Tuz Çay kaşığı ucu ile karabiber Terbiyesi için; 3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un Yarım limonun suyu 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Düğün Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 300 gram kıyma 7 su bardağı su yahut et suyu 1 yemek kaşığı tuz Terbiyesi için; 3 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı un 2 diş sarımsak Yarım limon suyu Sosu için; 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı toz biber Düğün Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Şifa Deposu Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler 3.4 orta kesim kemikli et (Yada 150 gram kesim et) 1.5 litre su 3 diş rendelenmiş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber Terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurt 2. tepeleme yemek kaşığı un 1 adet yumurtanın sarısı Üzerine sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler Materyalleri 400 gram dana eti (Kuzu gerdanlada yapılıyor) 1,5 litre su Terbiyesi İçin 5 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı Yarım limon suyu 1 su bardağı su Üzeri İçin Pul biber 2-3 yemek kaşığı tereyağı Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler 500 gram kuzu gerdan eti haşlanmış didiklenmiş 6 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ Karabiber Tuz Terbiyesi için; 1 yumurta sarısı 1/2 (yarım) limon suyu 4 yemek kaşığı yoğurt Servis için; Ezilmiş sarımsak Sirke Üzeri için; Tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt