Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler
500 gram kuzu gerdan eti haşlanmış didiklenmiş
6 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1/2 (yarım) limon suyu
4 yemek kaşığı yoğurt
Servis için;
Ezilmiş sarımsak
Sirke
Üzeri için;
Tereyağ
Kırmızı biber
Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci öncelikle 8 su bardağı su ile eti yumuşayana kadar haşlayalım didikleyelim ve et suyunu süzgeçten geçirelim.
2 yemek kaşığı tereyağı eritip 2 yemek kaşığı unu kavuralım.
6 su bardağı suyu ek edelim su ılınınca etleri ek edip kaynamaya bırakalım.
Terbiyesi için yumurta sarısı limon ve yoğurdu karıştırıp çorbanın suyundan yavaşça ek edip ılıştıralım.
Terbiyeyi yavaş yavaş ve daima karıştırarak çorbaya ek edelim ve bir mühlet daha karıştıralım.
Karabiber ve tuzunu ek edip 7-8 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
Servis esnasında çay kaşığının ucuyla sarımsak ve bir ölçü sirke ek edelim.
Tereyağı eritip kırmızı biberi ek edelim ve çorbamızın üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun.
500 gram kuzu gerdan eti haşlanmış didiklenmiş
6 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1/2 (yarım) limon suyu
4 yemek kaşığı yoğurt
Servis için;
Ezilmiş sarımsak
Sirke
Üzeri için;
Tereyağ
Kırmızı biber
Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci öncelikle 8 su bardağı su ile eti yumuşayana kadar haşlayalım didikleyelim ve et suyunu süzgeçten geçirelim.
2 yemek kaşığı tereyağı eritip 2 yemek kaşığı unu kavuralım.
6 su bardağı suyu ek edelim su ılınınca etleri ek edip kaynamaya bırakalım.
Terbiyesi için yumurta sarısı limon ve yoğurdu karıştırıp çorbanın suyundan yavaşça ek edip ılıştıralım.
Terbiyeyi yavaş yavaş ve daima karıştırarak çorbaya ek edelim ve bir mühlet daha karıştıralım.
Karabiber ve tuzunu ek edip 7-8 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
Servis esnasında çay kaşığının ucuyla sarımsak ve bir ölçü sirke ek edelim.
Tereyağı eritip kırmızı biberi ek edelim ve çorbamızın üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun.