Duvaklı Pilav

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Duvaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 çay bardağı pirinç
2.5 çay bardağı su (kendiniz de ayarlayabilirsiniz suyunu)
1 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağ
2 çay kaşığı tuz
Duvağı için;
250 gram dana kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Tatlı toz biber

Duvaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pilavımızı yapıp dinlendirelim.
Tencereye sade yağımızı alalım kızarsın.
Yıkadığımız pirinçleri atıp 1 2 dk kavuralım.
Tuzunu atalım.
Suyunu koyup kapağını kapatalım.
Yüksek ateşte kaynayana kadar sonra düşük ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Karıştırmayalım pilavımızı.
Duvağımıza gelelim; Tavada kıymamıza az su koyarak çekene kadar pişirelim.
Suyu çeken etimize sıvı yağı koyup kavuralım.
Küçük ve küp küp doğranmış kuru soğanı ete ekleyip pişirelim.
Tuzunu karabiberi toz biberi ekleyip karıştıralım.
En son maydanozumuzu ekleyip karıştıralım.
Gelelim sunuma;1 kasenin içine önce kıymadan sonra pilavdan koyup servis tabağına ters çevirelim.
Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .

Duvaklı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt