E devlet diploma sorgulama nasıl yapılır?
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler arasından “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.Mezuniyet belgesi ne demek?
e-Devlet üzerinden en çok aratılan sorgulamalardan biri ise mezuniyet belgesi oluyor. Çeşitli iş başvuruları, burs başvuruları, kurs başvuruları ve bazı kurum başvurularında en son mezun olunan okula ait diploma istenebiliyor. Mezuniyet belgesi olarak geçen bu belgeyi e-Devlet üzerinden birkaç adımda çıkarmak mümkün.Diploma ne zaman çıkar?
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır.
Diploma örneği nasıl alınır?
Okul müdürlüğünce, kayıtlara göre dilekçe sahibinin aldığı belge ve diploma ile başka bir okula yazılmadığı belirlendikten sonra, dilekçenin altına veya arkasına, onaylı Diploma Kayıt Örneği EK-14 verilir. Durum, o döneme ait diploma defterine veya öğrenci kütük defterine işlenir.E diploma ne demek?
Sistem sayesinde yetkililerin elektronik imzaları ile basılan diplomalar yeni mezunlara hızlı bir şekilde teslim edilecek ve bir yıla yakın diploma bekleme süreleri ortadan kalkacak. Dijital dönüşüm, her geçen gün her ölçekten işletme ve kurum için bir tercih olmaktan çıkıp, zorunluluk haline geliyor.Mezuniyet belgesi nereden alınır?
Eğer mezun oldukları okul kapalı ise İl ve İlçe Eğitim Müdürlüğü’ne de başvurarak belgelerini temin edebilirler. E-Devlet üzerinde bulunan lise mezuniyet belgesi örneği aşağıdaki görsel şeklindedir. e-devlet üzerinden belge almak isteyenler bu şekilde bir belge alacaklardır.
Mezuniyet belgesi aslı nasıl alınır?
Diplomanın fotokopisi ile birlikte mezun olunan okulun öğrenci işlerine gidilebilir. Öğrenci işlerinde bu işlem ücretsiz yapılmaktadır. Detaylı bilgi için mezun olunan okulun web sitesine bakılabilir ya da öğrenci işleri aranabilir. Noterde belli bir ücret karşılığında aslı gibidir belgesi alınabilir.Öğrenci bilgilerime nasıl ulaşabilirim?
E-devlet kapısı ( ) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.Yöksis bilgilerime nasıl ulaşabilirim?
Mezuniyet ve öğrenim bilgilerinize ÖBS’deki adresinde yer alan “YÖKSİS Bilgilerim” menüsü aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet uygulamasındaki YÖK işlemlerinden de öğrencilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
Ortaokul diploma örneği nasıl alınır?
Şahsen okula ıslak imzalı başvuru yapılması gerekmekte olup herhangi bir yakını (anne-baba-eş vb.) tarafından yapılan başvurular mevzuat gereği kabul edilememektedir. Farklı ilde ikamet eden mezunlarımız bulundukları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile talepte bulunabilirler.Hiç okula gitmeyen nasıl diploma alır?
Hiç okula gitmemiş veya ilkokula başlayıp 1, 2 ya da 3. sınıftan ayrılmış olan 14 yaş üstü kişiler bu kursa katılarak Okur-Yazar Belgesi alır. Toplam 120 saatlik bir eğitimdir. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar 1.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır.E imzalı diploma ne işe yarar?