Ebegümeci Yemeği Tam Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler
1 bağ ebegümeci
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu salça
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
3 ad limon tuzu
5-6 su bardağı su (Kaynar)
4 diş sarımsak (Ezilmiş)
Tuz
Ebegümeci Yemeği Tam Kıvamında Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ebegümeci yapraklarının özellikle tüysüz olmasına özen gösterin ve doğrarken sap kısmını ayrı, yaprak kısmını ayrı kaplara doğrayın.
Önce yağ ve unu kavurup, ardından salçayı ekliyoruz. Salça eriyince ebegümecinin sap kısmını koyup, 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
Ardından pirinci koyup, beyazlaşana dek biraz daha çeviriyoruz.
Ebegümecinin yapraklı kısmını da ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Pul biber, su ve limon tuzunu ekleyip, yüksek ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
Suyu yoğunlaşıp pirinci şişince, sarımsağı ekleyip tuzunu kontrol ediyoruz. 5 dakika sonra ocağı kapatıp, sumak serpiyoruz. Afiyet olsun
Ebegümeci Yemeği Tam Kıvamında Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 bağ ebegümeci
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu salça
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
3 ad limon tuzu
5-6 su bardağı su (Kaynar)
4 diş sarımsak (Ezilmiş)
Tuz
Ebegümeci Yemeği Tam Kıvamında Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ebegümeci yapraklarının özellikle tüysüz olmasına özen gösterin ve doğrarken sap kısmını ayrı, yaprak kısmını ayrı kaplara doğrayın.
Önce yağ ve unu kavurup, ardından salçayı ekliyoruz. Salça eriyince ebegümecinin sap kısmını koyup, 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
Ardından pirinci koyup, beyazlaşana dek biraz daha çeviriyoruz.
Ebegümecinin yapraklı kısmını da ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Pul biber, su ve limon tuzunu ekleyip, yüksek ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
Suyu yoğunlaşıp pirinci şişince, sarımsağı ekleyip tuzunu kontrol ediyoruz. 5 dakika sonra ocağı kapatıp, sumak serpiyoruz. Afiyet olsun
Ebegümeci Yemeği Tam Kıvamında Tarifi Fotoğraflı Yapılışı