Edinburgh Keki Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Resimli Edinburgh Keki Tarifi


Edinburgh Keki Nasıl Yapılır


Edinburgh Keki İcin Malzemeler:

100 gr tereyağı

100 gr toz şeker

25 gr badem ici

25 gr kabartma tozu

Yeterli miktarda sut

150 gr siyah uzum

12 kg un

1 adet limon

1 tutam tarcın

Bir miktar tuz

Edinburgh Keki Yapılışı:

Badem iclerini kaynar suya atın 12 dakika ıslatın ve kabuklarını zar gibi soyun

Sıcak fırına koyarak kurutup ve havanda un haline getirin

Uzumlerin coplerini ayıklayıp suya atıp ıslatın Unu calışma tezgahına dokun Ortasını cukurlaştırın

Uzumleri suda şiştikten sonra suyunu suzun Cukurlaştırdığınız unun ortasına uzumleri, tarcını, kabartma tozunu, badem ununu, sadece sarı kısmı rendelenmiş limon kabuğunu, tozşekeri ve iki cimdik tuzu katın

Tereyağının bir kaşığını ayırın ve geri kalanını kucuk parcalar halinde karışıma serpiştirin

Sonra yoğurmaya başlayın ve yedire yedire yeteri kadar sut katılarak oldukca yumuşak bir hamur elde edin

Hamuru elinize alıp tezgaha vurarak biraz daha işleyin Yuvarlayın ve bir kaba koyup nemli bir bezle orterek sıcak bir yerde kabarmaya bırakın İyice kabarınca 10 dakika kadar tekrar yoğurun

Ceviz buyukluğunde parcalara bolun Hepsini yuvarlayın ve yassılaştırın

Yağlanmış ve unlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin Nemli bir bezle ortun ve kabarması icin beklemeye alın İyice kabarınca bezi alın ve tepsiyi orta ısılı fırında pişirin
 
Üst Alt