Resimli Edinburgh Keki Tarifi
Edinburgh Keki Nasıl Yapılır
Edinburgh Keki İcin Malzemeler:
100 gr tereyağı
100 gr toz şeker
25 gr badem ici
25 gr kabartma tozu
Yeterli miktarda sut
150 gr siyah uzum
12 kg un
1 adet limon
1 tutam tarcın
Bir miktar tuz
Edinburgh Keki Yapılışı:
Badem iclerini kaynar suya atın 12 dakika ıslatın ve kabuklarını zar gibi soyun
Sıcak fırına koyarak kurutup ve havanda un haline getirin
Uzumlerin coplerini ayıklayıp suya atıp ıslatın Unu calışma tezgahına dokun Ortasını cukurlaştırın
Uzumleri suda şiştikten sonra suyunu suzun Cukurlaştırdığınız unun ortasına uzumleri, tarcını, kabartma tozunu, badem ununu, sadece sarı kısmı rendelenmiş limon kabuğunu, tozşekeri ve iki cimdik tuzu katın
Tereyağının bir kaşığını ayırın ve geri kalanını kucuk parcalar halinde karışıma serpiştirin
Sonra yoğurmaya başlayın ve yedire yedire yeteri kadar sut katılarak oldukca yumuşak bir hamur elde edin
Hamuru elinize alıp tezgaha vurarak biraz daha işleyin Yuvarlayın ve bir kaba koyup nemli bir bezle orterek sıcak bir yerde kabarmaya bırakın İyice kabarınca 10 dakika kadar tekrar yoğurun
Ceviz buyukluğunde parcalara bolun Hepsini yuvarlayın ve yassılaştırın
Yağlanmış ve unlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin Nemli bir bezle ortun ve kabarması icin beklemeye alın İyice kabarınca bezi alın ve tepsiyi orta ısılı fırında pişirin
Edinburgh Keki Nasıl Yapılır
Edinburgh Keki İcin Malzemeler:
100 gr tereyağı
100 gr toz şeker
25 gr badem ici
25 gr kabartma tozu
Yeterli miktarda sut
150 gr siyah uzum
12 kg un
1 adet limon
1 tutam tarcın
Bir miktar tuz
Edinburgh Keki Yapılışı:
Badem iclerini kaynar suya atın 12 dakika ıslatın ve kabuklarını zar gibi soyun
Sıcak fırına koyarak kurutup ve havanda un haline getirin
Uzumlerin coplerini ayıklayıp suya atıp ıslatın Unu calışma tezgahına dokun Ortasını cukurlaştırın
Uzumleri suda şiştikten sonra suyunu suzun Cukurlaştırdığınız unun ortasına uzumleri, tarcını, kabartma tozunu, badem ununu, sadece sarı kısmı rendelenmiş limon kabuğunu, tozşekeri ve iki cimdik tuzu katın
Tereyağının bir kaşığını ayırın ve geri kalanını kucuk parcalar halinde karışıma serpiştirin
Sonra yoğurmaya başlayın ve yedire yedire yeteri kadar sut katılarak oldukca yumuşak bir hamur elde edin
Hamuru elinize alıp tezgaha vurarak biraz daha işleyin Yuvarlayın ve bir kaba koyup nemli bir bezle orterek sıcak bir yerde kabarmaya bırakın İyice kabarınca 10 dakika kadar tekrar yoğurun
Ceviz buyukluğunde parcalara bolun Hepsini yuvarlayın ve yassılaştırın
Yağlanmış ve unlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin Nemli bir bezle ortun ve kabarması icin beklemeye alın İyice kabarınca bezi alın ve tepsiyi orta ısılı fırında pişirin