Efsane Coco Star Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un kıvamına göre
1 paket kabartma tozu
Kek pişince ıslatmak içim 1 su bardağı süt
Cocostar kreması için
2 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı hindistan cevizi
Pastanın üzerine ganaj için
1 paket süt kreması 200 ml
80 gram bitter çikolata
80 gram sütlü çikolata
Efsane Coco Star Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri güzelce çırpılır. Sırasıyla kabartma tozu hariç diğer gereçler eklenir ve çırpılır. Son olarak kabartma tozu da eklenir ve karıştırılır.
Tabanı yağlanmış kalıba kek harcı boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirilir ve ılımaya bırakılır. Kalıptan çıkarılır ve kek ortadan ikiye bölünür 1 su bardağı süt ile kekin her tarafı eşit şekilde ıslatılır. Kreması için.
Kremşanti ile süt çırpılır. Pudra şekeri hindistan cevizi eklenip karıştırılır. Ortadan ikiye bölünen kekin orta katına hazırlanmış olan cocostar harcı eşit şekilde yayılıp diğer kat üzerine kapatılır.
Ganaj için süt kreması hafif ısıtılır parçalanmış sütlü ve bitter çikolata ek edilip karıştırılarak erimesi sağlanır.
Son olarak hazırlanmış olan ganajı pastanın üzerine gezdirilir buzdolabında 4-5 saat dinlendirmeye bırakılır. Dilimleyip isteğe bağlı süslenir.
Üzerindeki beyaz toplar için hazırlanan şantili karışımdan 2 kaşık ayırıp biraz daha hindistan cevizi ekleyip elimizde yuvarlak yapıp ganaj soğuduktan sonra üzerine koyup süsleyebilirsiniz.
Keki için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un kıvamına göre
1 paket kabartma tozu
Kek pişince ıslatmak içim 1 su bardağı süt
Cocostar kreması için
2 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı hindistan cevizi
Pastanın üzerine ganaj için
1 paket süt kreması 200 ml
80 gram bitter çikolata
80 gram sütlü çikolata
Efsane Coco Star Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri güzelce çırpılır. Sırasıyla kabartma tozu hariç diğer gereçler eklenir ve çırpılır. Son olarak kabartma tozu da eklenir ve karıştırılır.
Tabanı yağlanmış kalıba kek harcı boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirilir ve ılımaya bırakılır. Kalıptan çıkarılır ve kek ortadan ikiye bölünür 1 su bardağı süt ile kekin her tarafı eşit şekilde ıslatılır. Kreması için.
Kremşanti ile süt çırpılır. Pudra şekeri hindistan cevizi eklenip karıştırılır. Ortadan ikiye bölünen kekin orta katına hazırlanmış olan cocostar harcı eşit şekilde yayılıp diğer kat üzerine kapatılır.
Ganaj için süt kreması hafif ısıtılır parçalanmış sütlü ve bitter çikolata ek edilip karıştırılarak erimesi sağlanır.
Son olarak hazırlanmış olan ganajı pastanın üzerine gezdirilir buzdolabında 4-5 saat dinlendirmeye bırakılır. Dilimleyip isteğe bağlı süslenir.
Üzerindeki beyaz toplar için hazırlanan şantili karışımdan 2 kaşık ayırıp biraz daha hindistan cevizi ekleyip elimizde yuvarlak yapıp ganaj soğuduktan sonra üzerine koyup süsleyebilirsiniz.