Efsane İncirli Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
7 tane büyükçe kuru incir (1 su bardağının içinde ıslatılmış)
3 tane yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı +1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için
1 su bardağı su
1 su bardağı inciri ıslattığımız su
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı granül kahve
Kreması için
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kremşanti
Üzerini süslemek için
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı silme tarçın
1 tatlı kaşığı kakao
Efsane İncirli Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir barak suyun içine incirleri bekletelim. Yumuşasın diye 5 dakikanın sonunda incirleri süzelim ve küçük küçük lüp şekline doğruyalım.
Birbirine yapışmasın diye bir çorba kaşığı unla karıştıralım.
Genişçe bir kabın içine yumurtayla şekeri ekleyip iyice çırpalım. Sütünü ekliyelim bikaç dakika daha çırpalım.
Unu, kabarma tozu, vanilya ve tarçını bir süzgece ekleyip yumurtalı karışıma eliyelim ve incirlerimizi cevizimizi ekleyip spatulayla karıştıralım.
Yağlanmış tepsiye dökelim iyice yayalım.
170 derecelik ısınmış alt üst ayarda pişirelim.
20 dakikanın sonunda kontrol edelim ve tepsimizi bir alt bölüme bırakıp pişirmeye devam edelim. Benim fırında 35 dakika pişirdim herkesin fırını farklı olur kontrollü olun.
Diğer yandan kremasını yapalım. Bütün malzemeleri tencereye ekleyip iyice çırpalım ve ateşe alalım kıvam alana kadar çırpalım ve pişirin kremamızı ateşten alalım ve kremşantimizi ekleyip mikserle bikaçdakika çırpalım.
Kremşanti kullanmak istemeyen bir çorba kaşığı tereyağı yada 100 ml krema kullanabilirsiniz.
Kremayı diğer yandan şerbet için suyumuzu şekerimizi ateşe alalım kaynadığı an kahvemizi ekleyip ekleyip erimesini sağlayalım ve ocaktan alalım.
Fırından çıkan kekimizi bikaç yerinden kürdanla delelim ve kahveli şerbetimizi ekliyelim ve ılınmış kremamızı üzerine döşeyelim.
En sonda üzeri için hazırlamış olduğumuz hindistan cevizli karışımla süslüyelim ve buzdolabında 3- 4 saat bekletelim. Servise hazır.
Efsane İncirli Muhallebili Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7 tane büyükçe kuru incir (1 su bardağının içinde ıslatılmış)
3 tane yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı +1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için
1 su bardağı su
1 su bardağı inciri ıslattığımız su
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı granül kahve
Kreması için
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kremşanti
Üzerini süslemek için
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı silme tarçın
1 tatlı kaşığı kakao
Efsane İncirli Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir barak suyun içine incirleri bekletelim. Yumuşasın diye 5 dakikanın sonunda incirleri süzelim ve küçük küçük lüp şekline doğruyalım.
Birbirine yapışmasın diye bir çorba kaşığı unla karıştıralım.
Genişçe bir kabın içine yumurtayla şekeri ekleyip iyice çırpalım. Sütünü ekliyelim bikaç dakika daha çırpalım.
Unu, kabarma tozu, vanilya ve tarçını bir süzgece ekleyip yumurtalı karışıma eliyelim ve incirlerimizi cevizimizi ekleyip spatulayla karıştıralım.
Yağlanmış tepsiye dökelim iyice yayalım.
170 derecelik ısınmış alt üst ayarda pişirelim.
20 dakikanın sonunda kontrol edelim ve tepsimizi bir alt bölüme bırakıp pişirmeye devam edelim. Benim fırında 35 dakika pişirdim herkesin fırını farklı olur kontrollü olun.
Diğer yandan kremasını yapalım. Bütün malzemeleri tencereye ekleyip iyice çırpalım ve ateşe alalım kıvam alana kadar çırpalım ve pişirin kremamızı ateşten alalım ve kremşantimizi ekleyip mikserle bikaçdakika çırpalım.
Kremşanti kullanmak istemeyen bir çorba kaşığı tereyağı yada 100 ml krema kullanabilirsiniz.
Kremayı diğer yandan şerbet için suyumuzu şekerimizi ateşe alalım kaynadığı an kahvemizi ekleyip ekleyip erimesini sağlayalım ve ocaktan alalım.
Fırından çıkan kekimizi bikaç yerinden kürdanla delelim ve kahveli şerbetimizi ekliyelim ve ılınmış kremamızı üzerine döşeyelim.
En sonda üzeri için hazırlamış olduğumuz hindistan cevizli karışımla süslüyelim ve buzdolabında 3- 4 saat bekletelim. Servise hazır.
Efsane İncirli Muhallebili Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı