Son konular

Ekler Pasta

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ekler Pasta Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
1 su bardağı su (200ml)
100 gram tereyağı (2 yemek kaşığı)
1,5 su bardağı un
1 tutam tuz
4 adet yumurta
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Vanilya
1 adet yumurta sarısı
Toz kremşanti
Üzerinin süslemesi için;
1 büyük paket ülker bitter
1 büyük paket ülker sütlü çikolata
Fıstık

Ekler Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı ve su ocakta eritilir. Bir çimtik tuz atılır ve un ek edilir. Bu halde bir ölçü pişirilir. Hazır olan hamur ortada karıştırarak 10 dakika soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamura yumurtalar birer birer kırılarak güzelce karıştırılır. Bu ortada fırını 160 dereceye ayarlayın. Fazla yüksek olmasın derecesi içini çekerek pişmesi lazım.
Hazırlanan hamur sıkma torbasına alınır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye istenilen büyüklükte sıkılır (Ben küçük tercih ettim manzara daha hoş oluyor)
Fırın ısınınca tepsiyi koyalım.
Not: Burada çok kıymetli bir püf nokta var. Hamurlar en az 40 dakika fırında kalacak. Üzeri kızarmadan da asla kapağı açmayın. Açarsanız hamurunuz söner.
Kreması için; süt, un, nişasta, şeker hepsi bir ocağa alınır karıştırarak pişirilir.
Krema kıvam alınca ve göz göz olunca altını kapatın. Tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ortada karıştırarak 10 dakika soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya toz kremşanti ekleyin ve mikserle güzelce çırpın.
Fırındaki ekler hamurları yeterlice pişti ve kuruduysa fırından çıkarın. Soğumasını bekleyin.
Soğuyan ekler hamurunun ortasını kesin. Kremayı doldurun. Üst hamuru evvel çikolataya batırın kremanın üzerine kapatın. Bütün hamurlar bitince artan çikolata ile süsleyin. İsterseniz fıstık tozu ilede renklendirin.
Not: Bu ölçülerle 40 adet ekler pasta çıktı. Kreması çikolatası da tam denk geldi.

Ekler Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tam Ölçü Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 1 su bardağı su(200ml) 100 gram tereyağ (2 yemek kaşığı) 1,5 su bardağı un 1 tutam tuz 4 yumurta Kreması için: 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tepeleme un 2 yemek kaşığı nişasta Yarım çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağ Vanilya 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 100 g tereyağı 1,5 su bardağı su 1,5 su bardağı un 1 paket vanilya 4 adet yumurta Kreması için; 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 adet yumurta 1 paket krem şanti Üzeri için; Çikolata sos Ekler Pasta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Pastane Usulü Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 1 su bardağı su 1,5 su bardağı un 100 gram tereyağ 1 paket vanilya 1 çimdik tuz 4 büyük yumurta (küçükse 5 adet kullanın) Kreması için : 2,5 su bardağı süt 1,5 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 100 gram tereyağı 1 su bardağı su 1,5 su bardağı un 1 çimdik tuz 4 adet büyük boy yumurta Kreması için 2,5 su bardağı süt Yarim çay bardağı toz şeker 1 yumurta sarısı 1.5 yemek kaşığı tepeme un 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta 1 paket vanilya 50...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Ekler Pasta Tadında Şahane Sütlü Tatlı (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı nişasta Yarım çay bardağı un 1 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya 1 paket kremşanti 1 paket kedi lisanı bisküvi (12 adet) 1 paket hazır çikolatalı sosu 2 su bardağı süt 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt