Ekler (Pastane Usulü) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı su
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Kreması İçin
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 paket kremşanti
Üzeri İçin
Bitter çikolata
Ekler (Pastane Usulü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel kremasını hazırlıyoruz uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
Kremamız kıvama gelince ocaktan alıp uygun bir kaba dökelim üzerini streçleyip soğumaya bırakalım.
Hamuru için tereyağını suyu tencereye koyalım yap eriyince unu ve vanilyayıda koyalım daima karıştıralım kıvam alan hamuru ocaktan alalım ve 10 dakika soğumaya bırakalım.
Soğuyan hamur teker teker yeterlice yedirelim cıvık üzere olursa mikserle çırpın 4 yumurtayı tıpkı halde teker teker uygunca yediriyoruz.
Hamuru krema sıkma torbasına doldurup ucunu kesiyoruz pişirme kağıdına fırın tepsisine şeritler halinde sıkalım. En son kenarlarında eğikler olursa parmağınızı su ile düzeltebilirsiniz.
Yaptığım ölçü 52 adet çıktı benim.
Ekler hamuru evvelce ısıtılmış 180 derece fırında tam 35 dakika pişiriyoruz pişerken sakın kapağını açmayın şayet açarsanız söner bu sefer olmaz. Pişince fırından alın soğumaya bırakın.
Soğurken kenarda beklediği kremamızı kremşanti ekleyip çırpıyoruz. Eklerimiz kenarından bıçakla kesip krema dolduruyoruz ben krema torbasına koyup doldurdum isteğe bağlı kaşık yardımıyla koyabilirsiniz.
Çikolatayı benmari yöntemi eritip 5 dakika bekletip ekleri batıralım sonrada dolaba kaldıralım çikolatalar donsun ve dinlensin en son üzerini beyaz çikolata sosu dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Not: Herkes çok beğendi tıpkı hazır almışsın birebir birebiri oldu orjinal tanım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hamuru İçin
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı su
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
4 adet yumurta
Kreması İçin
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 paket kremşanti
Üzeri İçin
Bitter çikolata
Ekler (Pastane Usulü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel kremasını hazırlıyoruz uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
Kremamız kıvama gelince ocaktan alıp uygun bir kaba dökelim üzerini streçleyip soğumaya bırakalım.
Hamuru için tereyağını suyu tencereye koyalım yap eriyince unu ve vanilyayıda koyalım daima karıştıralım kıvam alan hamuru ocaktan alalım ve 10 dakika soğumaya bırakalım.
Soğuyan hamur teker teker yeterlice yedirelim cıvık üzere olursa mikserle çırpın 4 yumurtayı tıpkı halde teker teker uygunca yediriyoruz.
Hamuru krema sıkma torbasına doldurup ucunu kesiyoruz pişirme kağıdına fırın tepsisine şeritler halinde sıkalım. En son kenarlarında eğikler olursa parmağınızı su ile düzeltebilirsiniz.
Yaptığım ölçü 52 adet çıktı benim.
Ekler hamuru evvelce ısıtılmış 180 derece fırında tam 35 dakika pişiriyoruz pişerken sakın kapağını açmayın şayet açarsanız söner bu sefer olmaz. Pişince fırından alın soğumaya bırakın.
Soğurken kenarda beklediği kremamızı kremşanti ekleyip çırpıyoruz. Eklerimiz kenarından bıçakla kesip krema dolduruyoruz ben krema torbasına koyup doldurdum isteğe bağlı kaşık yardımıyla koyabilirsiniz.
Çikolatayı benmari yöntemi eritip 5 dakika bekletip ekleri batıralım sonrada dolaba kaldıralım çikolatalar donsun ve dinlensin en son üzerini beyaz çikolata sosu dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Not: Herkes çok beğendi tıpkı hazır almışsın birebir birebiri oldu orjinal tanım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun