Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kremşanti
Hamur için
1,5 su bardağı soğuk su
125 gram tereyağı yahut margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kremasını hazırlayayım.Şanti, tereyağı ve vanilya hariç tüm materyaller ocakta kıvam alana kadar karıştıralım.
Uygun bir kaba alıp streç çekip dolaba bırakalım.
Tereyağı ve suyu ocağa alalım.
Fokurdayınca unu ve vanilyayı ekleyelim. Kıvam alınca uygun bir kapta mikser yardımıyla 5 dakika ılıyana kadar çırpalım.
Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.
Sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir biçimde bir parmak kalınlığında şeritler çizelim.
180 derecede 30-35 dakika denetimli bir halde pişirelim. 30 dakika boyunca kapağını hiç açmayalım.
Fırından çıkan hamuru soğumaya bırakalım.
Bu sırada kremamızı dolaptan çıkarıp içerisine kremşantiyi ekleyip mikserle karıştıralım.
Sıkma torbasına alalım.
Soğuyan hamuru ortadan kesip içerisine sıkalım.
Üzerine de benmari yordamı eritilmiş çikolataya batıralım dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz Afiyet olsun .
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kreması için
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kremşanti
Hamur için
1,5 su bardağı soğuk su
125 gram tereyağı yahut margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kremasını hazırlayayım.Şanti, tereyağı ve vanilya hariç tüm materyaller ocakta kıvam alana kadar karıştıralım.
Uygun bir kaba alıp streç çekip dolaba bırakalım.
Tereyağı ve suyu ocağa alalım.
Fokurdayınca unu ve vanilyayı ekleyelim. Kıvam alınca uygun bir kapta mikser yardımıyla 5 dakika ılıyana kadar çırpalım.
Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.
Sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir biçimde bir parmak kalınlığında şeritler çizelim.
180 derecede 30-35 dakika denetimli bir halde pişirelim. 30 dakika boyunca kapağını hiç açmayalım.
Fırından çıkan hamuru soğumaya bırakalım.
Bu sırada kremamızı dolaptan çıkarıp içerisine kremşantiyi ekleyip mikserle karıştıralım.
Sıkma torbasına alalım.
Soğuyan hamuru ortadan kesip içerisine sıkalım.
Üzerine de benmari yordamı eritilmiş çikolataya batıralım dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz Afiyet olsun .
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı