Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gram margarin
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 adet oda sıcaklığında yumurta
Muhallebisi için;
3.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
2 paket sütlü çikolata
Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremamızı hazırlayalım, kremşanti hariç tüm malzemeleri tencereye koyup, iyice karıştırıp pişirelim. Ilıyınca toz kremşantiyi ekleyip çırpalım kenara alalım.
Hamuru için margarini tencereye alıp eritelim su, şeker, tuzu ekleyip karıştıralım kaynamaya başlayınca unu ekleyip, hevla gibi kavuralım. Hamuru pürüz kalmayacak şekilde hazırlayıp, soğumaya bırakalım ara ara karıştıralım.
Hamurun içerisine yumurtaları teker teker ekleyip, blendrla iyice çırpalım. Kıvamı çok yoğun olursa bir yumurta daha ekleyebiliriz.
Hamuru sıkma torbasına koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı şekilde sıkalım parmağımızı yağa batırıp, üzerlerini düzeltelim.
170 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Fırının kapağını pişene kadar açmayalım yoksa söner. Pişen hamur buğday rengini almalı.
Fırından çıkan hamuru oradan ikiye kesip hazırladığımız kremayı ortasına sıkıyoruz.
Üzeri için; benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alıyoruz, üzerine çikolata sosu ile süsleyip afiyetle yiyoruz Afiyet olsun.
Ekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gram margarin
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 adet oda sıcaklığında yumurta
Muhallebisi için;
3.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
2 paket sütlü çikolata
Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremamızı hazırlayalım, kremşanti hariç tüm malzemeleri tencereye koyup, iyice karıştırıp pişirelim. Ilıyınca toz kremşantiyi ekleyip çırpalım kenara alalım.
Hamuru için margarini tencereye alıp eritelim su, şeker, tuzu ekleyip karıştıralım kaynamaya başlayınca unu ekleyip, hevla gibi kavuralım. Hamuru pürüz kalmayacak şekilde hazırlayıp, soğumaya bırakalım ara ara karıştıralım.
Hamurun içerisine yumurtaları teker teker ekleyip, blendrla iyice çırpalım. Kıvamı çok yoğun olursa bir yumurta daha ekleyebiliriz.
Hamuru sıkma torbasına koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı şekilde sıkalım parmağımızı yağa batırıp, üzerlerini düzeltelim.
170 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Fırının kapağını pişene kadar açmayalım yoksa söner. Pişen hamur buğday rengini almalı.
Fırından çıkan hamuru oradan ikiye kesip hazırladığımız kremayı ortasına sıkıyoruz.
Üzeri için; benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alıyoruz, üzerine çikolata sosu ile süsleyip afiyetle yiyoruz Afiyet olsun.
Ekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı