Ekmek Değerlendirme Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 adet lavaş
1 iri domates
1 kahve fincanı su
1 su bardağı yoğurt (Sulu olmasın)
1 küçük diş sarımsak (Tercih)
100 gram kıyma
Zeytinyağı (Toplamda 6 yemek kaşığı)
Tuz
Pul biber
Kırmızı toz biber
1 çay kaşığı toz sumak
Ekmek Değerlendirme Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şimdi öncelikle artan ne ekmeğiniz varsa küp doğrayın. benim artan ekmeğim lavaş olduğu için küçük ince şerit doğradım.
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve kekik ile ekmekleri kavurun. Hem ısınsınlar hem de yağ ve kekikle tadlansınlar.
Servis tabağına alın aynı tavada(tek tavada tüm işlem bitecek) rendelenmiş domates, su, tuz, sumak ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını fokurdatıp sos elde edin.
Pişen bu sosu ekmeklerin üstüne gezdirin ve karıştırın ki her yeri sosla bulansın.
Kesede sarımsaklı yoğurdu çırpın ekmeklerin üstüne yayın.
Kıymayı aynı tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun pişince yoğurdun üstüne yayın.
Şimdi yine aynı tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında pul ve kırmızı toz biberi yakıp altını kapatın. yakmak derken neysen söz ettiğim anlaşılmıştır sanırım değilse biberin rengi yağa geçene kadar ısıtın
Veeeeee bu yağı kıymanın üstüne coslatarak dökün. İşte hazır ister ortaya ister porsiyonluk hızlıca hazırlanan enfes bir yemek. Hepinize afiyet olsun ️
Ekmek Değerlendirme Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet lavaş
1 iri domates
1 kahve fincanı su
1 su bardağı yoğurt (Sulu olmasın)
1 küçük diş sarımsak (Tercih)
100 gram kıyma
Zeytinyağı (Toplamda 6 yemek kaşığı)
Tuz
Pul biber
Kırmızı toz biber
1 çay kaşığı toz sumak
Ekmek Değerlendirme Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şimdi öncelikle artan ne ekmeğiniz varsa küp doğrayın. benim artan ekmeğim lavaş olduğu için küçük ince şerit doğradım.
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve kekik ile ekmekleri kavurun. Hem ısınsınlar hem de yağ ve kekikle tadlansınlar.
Servis tabağına alın aynı tavada(tek tavada tüm işlem bitecek) rendelenmiş domates, su, tuz, sumak ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını fokurdatıp sos elde edin.
Pişen bu sosu ekmeklerin üstüne gezdirin ve karıştırın ki her yeri sosla bulansın.
Kesede sarımsaklı yoğurdu çırpın ekmeklerin üstüne yayın.
Kıymayı aynı tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun pişince yoğurdun üstüne yayın.
Şimdi yine aynı tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında pul ve kırmızı toz biberi yakıp altını kapatın. yakmak derken neysen söz ettiğim anlaşılmıştır sanırım değilse biberin rengi yağa geçene kadar ısıtın
Veeeeee bu yağı kıymanın üstüne coslatarak dökün. İşte hazır ister ortaya ister porsiyonluk hızlıca hazırlanan enfes bir yemek. Hepinize afiyet olsun ️
Ekmek Değerlendirme Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı