Son konular

Ekmek Güveç

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ekmek Güveç Tarifi İçin Malzemeler
300-400 gram kuşbaşı et
Kuyruk yağı (yoksa 1tatlı kaşığı tereyağla çiçek yağı karıştırın)
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Yarım kase domates sosu
Karabiber
Pul biber
Tuz
Sıcak su
Hamuru için;
1 çay kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 su bardağından biraz eksik su
Yumurta sarısı
Çörek otu susam (İsteğe göre)

Ekmek Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu mayalayalım. Un, maya, tuzu derin kaba alıp karıştıralım.
Ardından suyu ekleyip iyice yoğuralım sert bir hamur olacak üstünü kapatıp mayalandıralım.
Ardından et sotemizi yapalım, et dana etiyse 40dk haşlayalım daha sonra yağda eti kavuralım iyice mühürleninceye kadar.
Daha sonra doğranmış biberleri ekleyelim. Biraz daha karıştıralım.
Biberler yumuşayınca salçayı ekleyelim.
Salçayla da biraz daha kavurduktan sonra domates sosunu ekleyip karıştırdıktan sonra yarım su bardağı kadar biraz su ekleyip baharatları ekleyelim biraz daha 5-6dakika kadar pişirelim.
Daha sonra hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım oklavayla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım benim 5 bezem çıktı 3 tanesini kullandım geri kalan 2 tanesini yemeğin yanına bazlama olarak kullandım.
Etleri güveç kaselerin içine aktaralım.
Daha sonra açtığımız hamurlarla ağzını kapatalım.
Kenarlardan bastıralım üstüne de yumurta sarısı ve çörek otu susam ekleyelim.
Fırın tepsisinin içine çok az su koyalım güveçlerin çatlamaması için 250derece fırına atıp 25dakika kadar hamur kızarıncaya kadar pişirelim.
Pişen güvecimizin ortasını kesip yiyebilirsiniz afiyet olsun
Ekmek Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Güveç Tarifi İçin Malzemeler 1 kg iri kuşbaşı doğranmış et 5 adet patlıcan 3 adet kapya biber 3 adet yeşil biber 2 top sarımsak 4 adet domates 4 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı kaynar su Tuz Karabiber Pul biber Güveç Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Çömlekte Güveç Tarifi İçin Malzemeler 700 gram kuzu kuş bası veya kemikli et 1 büyük kuru soğan 5 diş sarımsak 4 adet patlıcan 2 adet patates 2 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 4 adet domates Tereyağ Sosu için ; 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1,5 su bardağı su Pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Çömlekte Kaşarlı Güveç Tanımı İçin Materyaller 400 gram kuş başı et 3 adet patlıcan 2 adet patates 2 adet büyük uzunluk domates 1 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 5 diş sarımsak 3 su bardağına yakın su 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz Pul biber Karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Et Güveç Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg kuşbaşı et 2 büyük domates 25 tane arpacık soğan 3 çarliston 2 kırmızı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça Tuz Kırmızı toz biber Pul biber Köri Et Güveç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Güvecin dibine tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Pidesi Üzerinde Buharla Pişen Güveç Kapama (Et Sote) Tanımı İçin Malzemeler Pide hamurumuz için; 1 çay bardağı ılık su 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım tatlı kaşığı şeker Yarım tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru maya 2 su bardağı un ( 200 ml bardak ) Et sote gereçleri; 1 kg...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt