Ekmek Kadayıfı Tadında Kemal Paşa (Karemelize Şerbetli) Tanımı İçin Materyaller
1 paket kemal paşa (140 gr)
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay kaşığı limon suyu
Üzeri için (isteğe bağlı)
1 paket kaymak
2 kaşık krema (isteğe bağlı kaymağı sıkılabilir hale getirmek için kullandım)
Ekmek Kadayıfı Tadında Kemal Paşa (Karemelize Şerbetli) Tanımı Yapılışı
Şekerimizi yanmaz geniş bir tencereye alalım daima karıştırılarak erimesini sağlayalım eriyip karemelize olana kadar eriyen şekerin altı kapatılır .
2 dakika kadar bekleyip suyumuzu ek edelim ocağı açalım şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatalım.
Büsbütün eriyen şerbetimize yağ ve limonu ekleyelim karıştıralım ocağın altını kısıp akabinde Kemalpaşalarımızı ekleyip karıştıralım kapağını kapatıp orta karıştırarak Kemalpaşalar uygunca şişene kadar kaynatılır .
Yaklaşık 10 dk kadar kısık ateşte kaynamalı yoksa tatlılarımız patlar parçalanır .
Şerbetini çeken tatlıların altı kapatılır kapağını da kapatıp 10 -15 dakika kendi buharında odası sıklığına gelene kadar bekletilir .
Dolaba kaldırılır yeterlice soğuyan tatlılar isteğe nazaran servis edilir.
Ben tatlılarımı 180 gr kaymak iki yemek kaşığı süt kreması ile çırpıp soğuttuğum kaymak ile servis ettim.
Afiyet olsun.
Dikkat edilmesi gereken püf noktalar.
şekeri karamelize ederken çok dikkatli olmakta yarar var küçük bir dalgınlık da yanabilir.
eriyen şekere suyu eklemeden kesinlikle ocak kapatılmalı 2 dakika bekledikten sonra su eklenmeli yoksa su etrafa sıçrar yanmamıza bile sebep olabilir dikkat edilmesi gereken kıymetli bir nokta.
Suyu döktükten sonra şeker sertleşecektir bu sizin gözünüzü korkutmasın 5 -10 dk ya eriyecektir.
1 paket kemal paşa (140 gr)
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay kaşığı limon suyu
Üzeri için (isteğe bağlı)
1 paket kaymak
2 kaşık krema (isteğe bağlı kaymağı sıkılabilir hale getirmek için kullandım)
Ekmek Kadayıfı Tadında Kemal Paşa (Karemelize Şerbetli) Tanımı Yapılışı
Şekerimizi yanmaz geniş bir tencereye alalım daima karıştırılarak erimesini sağlayalım eriyip karemelize olana kadar eriyen şekerin altı kapatılır .
2 dakika kadar bekleyip suyumuzu ek edelim ocağı açalım şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatalım.
Büsbütün eriyen şerbetimize yağ ve limonu ekleyelim karıştıralım ocağın altını kısıp akabinde Kemalpaşalarımızı ekleyip karıştıralım kapağını kapatıp orta karıştırarak Kemalpaşalar uygunca şişene kadar kaynatılır .
Yaklaşık 10 dk kadar kısık ateşte kaynamalı yoksa tatlılarımız patlar parçalanır .
Şerbetini çeken tatlıların altı kapatılır kapağını da kapatıp 10 -15 dakika kendi buharında odası sıklığına gelene kadar bekletilir .
Dolaba kaldırılır yeterlice soğuyan tatlılar isteğe nazaran servis edilir.
Ben tatlılarımı 180 gr kaymak iki yemek kaşığı süt kreması ile çırpıp soğuttuğum kaymak ile servis ettim.
Afiyet olsun.
Dikkat edilmesi gereken püf noktalar.
şekeri karamelize ederken çok dikkatli olmakta yarar var küçük bir dalgınlık da yanabilir.
eriyen şekere suyu eklemeden kesinlikle ocak kapatılmalı 2 dakika bekledikten sonra su eklenmeli yoksa su etrafa sıçrar yanmamıza bile sebep olabilir dikkat edilmesi gereken kıymetli bir nokta.
Suyu döktükten sonra şeker sertleşecektir bu sizin gözünüzü korkutmasın 5 -10 dk ya eriyecektir.