Son konular

Ekmek Kadayıfı Tadında Kemal Paşa (Karemelize Şerbetli)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ekmek Kadayıfı Tadında Kemal Paşa (Karemelize Şerbetli) Tanımı İçin Materyaller
1 paket kemal paşa (140 gr)
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay kaşığı limon suyu
Üzeri için (isteğe bağlı)
1 paket kaymak
2 kaşık krema (isteğe bağlı kaymağı sıkılabilir hale getirmek için kullandım)

Ekmek Kadayıfı Tadında Kemal Paşa (Karemelize Şerbetli) Tanımı Yapılışı

Şekerimizi yanmaz geniş bir tencereye alalım daima karıştırılarak erimesini sağlayalım eriyip karemelize olana kadar eriyen şekerin altı kapatılır .
2 dakika kadar bekleyip suyumuzu ek edelim ocağı açalım şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatalım.
Büsbütün eriyen şerbetimize yağ ve limonu ekleyelim karıştıralım ocağın altını kısıp akabinde Kemalpaşalarımızı ekleyip karıştıralım kapağını kapatıp orta karıştırarak Kemalpaşalar uygunca şişene kadar kaynatılır .
Yaklaşık 10 dk kadar kısık ateşte kaynamalı yoksa tatlılarımız patlar parçalanır .
Şerbetini çeken tatlıların altı kapatılır kapağını da kapatıp 10 -15 dakika kendi buharında odası sıklığına gelene kadar bekletilir .
Dolaba kaldırılır yeterlice soğuyan tatlılar isteğe nazaran servis edilir.
Ben tatlılarımı 180 gr kaymak iki yemek kaşığı süt kreması ile çırpıp soğuttuğum kaymak ile servis ettim.
Afiyet olsun.

Dikkat edilmesi gereken püf noktalar.

şekeri karamelize ederken çok dikkatli olmakta yarar var küçük bir dalgınlık da yanabilir.

eriyen şekere suyu eklemeden kesinlikle ocak kapatılmalı 2 dakika bekledikten sonra su eklenmeli yoksa su etrafa sıçrar yanmamıza bile sebep olabilir dikkat edilmesi gereken kıymetli bir nokta.

Suyu döktükten sonra şeker sertleşecektir bu sizin gözünüzü korkutmasın 5 -10 dk ya eriyecektir.
 

Similar threads

  • Soru
Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler Kek için; 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 4 kahve fincanı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Kreması için; 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1,5 yemek kaşığı fıstık içi (antep fıstığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Üç Lezzet Bir Ortada Çıtır Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Materyaller Kemalpaşa tatlısı için; 1 paket kemal paşa 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Krema dolgusu için; 125 gr tereyağı yada margarin 1 çay bardağı un Yarım çay bardağı nişasta buğday yada mısır fark etmez 4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Kemal Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1/2 (yarım) paket kemal paşa tatlısı (Peynirli olandan tercih ettim) Şerbeti için 2 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Üzeri için 1/2 (yarım) paket kaymak tadında şanti 1 çay bardağı soğuk süt Kemal Paşa Tatlısı Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde) Tanımı İçin Gereçler Keki için; 3 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Karamel şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kemalpaşa Tatlısı Karamelize Şerbetli Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kemalpaşa tatlısı Şerbeti için; 3.5su bardağı şeker 4.su bardağı su Birkaç damla limon Kreması için; 2 su bardağı süt 4 yemek kaşığı şeker 2,5 yemek kaşığı un Yarım paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzerine; Fıstık yahut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt