Ekmek Kadayıfı Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Karamelli şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Muhallebisi;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
Ekmek Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
Sonra başka materyalleri ekleyip çırpın.
Yağladığınız tepsinize döküp 170 derecelik fırında 20 dk pişirin.
Sosun şekeri kısık ateşte karamelize edin.
Sonra suyunu ekleyip kaynatın ve altını kapatın.
Muhallebi için hindistan cevizi ve vanilya hariç gereçleri ekleyip pişirin.
Pişince vanilya hindistan cevizi ekleyip karıştırın.
Pişen keki ikiye bölüp alt katına şerbet dökün.
Sonra muhallebisini dökün ve üst katını kapattıktan sonrada şerbetleyin.
O halde dinlensin ben üzerini kaymakla süsledim.
Ekmek Kadayıfı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Karamelli şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Muhallebisi;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
Ekmek Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
Sonra başka materyalleri ekleyip çırpın.
Yağladığınız tepsinize döküp 170 derecelik fırında 20 dk pişirin.
Sosun şekeri kısık ateşte karamelize edin.
Sonra suyunu ekleyip kaynatın ve altını kapatın.
Muhallebi için hindistan cevizi ve vanilya hariç gereçleri ekleyip pişirin.
Pişince vanilya hindistan cevizi ekleyip karıştırın.
Pişen keki ikiye bölüp alt katına şerbet dökün.
Sonra muhallebisini dökün ve üst katını kapattıktan sonrada şerbetleyin.
O halde dinlensin ben üzerini kaymakla süsledim.
Ekmek Kadayıfı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı