Ekmek Kıtırlı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 Türk kahvesi fincanı bulgur
Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
1 orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Nane
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Ekmek kıtırı için;
1 kuru ekmek
Biraz tereyağ ve sıvı yağ(ekmek kıtırlarını küp küp doğrayıp fırında kızartıyoruz daha sonra erimiş tereyağında birkaç tıp çeviriyoruz)
Ekmek Kıtırlı Ezogelin Çorbası Tanımı Yapılışı
Tencereye tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınarak ısıtılır.
Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır ve tencerede kavrulur.
Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş olan kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur eklenerek kavrulur.
Üzerine 1lt kadar su ek edilerek pişirmeye bırakılır.
Başka bir yerde 2 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır.
1 yemek kaşığı un kavrulur.
Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir.
Salça da kavrulduktan sonra 1 su bardağı kadar su ek edilerek kaynatılır.
Daha sonra baharatlarda eklenerek hazırlanan sos ocaktan alınır ve çorbaya ek edilir.
Tuzu da eklenerek 1-2 dk kaynatılır.
Ezogelin çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Not: gerekirse kıvamını ayarlamak için su ek edilebilir. Suyun bir kısmını et suyu kullanabilirsiniz.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 Türk kahvesi fincanı bulgur
Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
1 orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Nane
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Ekmek kıtırı için;
1 kuru ekmek
Biraz tereyağ ve sıvı yağ(ekmek kıtırlarını küp küp doğrayıp fırında kızartıyoruz daha sonra erimiş tereyağında birkaç tıp çeviriyoruz)
Ekmek Kıtırlı Ezogelin Çorbası Tanımı Yapılışı
Tencereye tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınarak ısıtılır.
Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır ve tencerede kavrulur.
Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş olan kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur eklenerek kavrulur.
Üzerine 1lt kadar su ek edilerek pişirmeye bırakılır.
Başka bir yerde 2 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır.
1 yemek kaşığı un kavrulur.
Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir.
Salça da kavrulduktan sonra 1 su bardağı kadar su ek edilerek kaynatılır.
Daha sonra baharatlarda eklenerek hazırlanan sos ocaktan alınır ve çorbaya ek edilir.
Tuzu da eklenerek 1-2 dk kaynatılır.
Ezogelin çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Not: gerekirse kıvamını ayarlamak için su ek edilebilir. Suyun bir kısmını et suyu kullanabilirsiniz.