Ekmek Tanımı İçin Materyaller
1 buçuk su bardağı su (250 ml olacak)
4 bardak un (250 ml)
1 tane küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
Ekmek Tanımı Yapılışı
Su ,maya, şeker ve tuz düzgünce karıştırılır .
Akabinde un bardak bardak tek tek ekleyerek yavaş yavaş ekleyin ve yoğuralım.
Bu tam ölçü yumuşak hamur olacak .
1 saat mayalandıralım.
8 eşit modüle bölelim.Limon büyüklüğünde beze olucak .
10 dakika bezeleri dinlendirelim.
Akabinde yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
Hafif elinizle bastıralım ve keskin bıçak yardımıyla çizelim.
200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
1 buçuk su bardağı su (250 ml olacak)
4 bardak un (250 ml)
1 tane küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
Ekmek Tanımı Yapılışı
Su ,maya, şeker ve tuz düzgünce karıştırılır .
Akabinde un bardak bardak tek tek ekleyerek yavaş yavaş ekleyin ve yoğuralım.
Bu tam ölçü yumuşak hamur olacak .
1 saat mayalandıralım.
8 eşit modüle bölelim.Limon büyüklüğünde beze olucak .
10 dakika bezeleri dinlendirelim.
Akabinde yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
Hafif elinizle bastıralım ve keskin bıçak yardımıyla çizelim.
200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.