Son konular

Ekmek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
16
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,520
Ekmek Tanımı İçin Materyaller
2 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1.5-2 su bardağı ılık su (350 ml)
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt

Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Maya, şeker ve ılık su karıştırılarak mayanın erimesi sağlanır. Daha sonra un ve tuz ek edilerek hamur yoğrulur.
Hamur ele yapışan bir hamur olacağı için orta ara düzeltmek için suyla ellerinizi ıslatabilirsiniz. Yoğrulan hamur 40 dakika mayalanmaya bırakılır (Ortamın sıcak olmasına dikkat edilir) mayalandıktan sonra hamuru istenilen büyüklükte kesimlere bölünür.
Bezeler elle yuvarlanarak kenarları daha ince olacak formda rulo haline getirilir. Yapılan rulolar tepsiye yerleştirilir ve 15-20 dakika daha mayalanması için bekletilir (Üzerlerini nemli bezle örterseniz hamurların üstü kurumaz)
Hamurların üzerlerine çırpılmış yoğurt sürülür ve bıçak yahut jilet yardımıyla hamurların üstlerine kesik atılır.
Fırın ısınmadan evvel fırının tabanına ısıya güçlü bir kapta su konulur. Evvelce ısıtılmış 230 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Not: Ben iki katı yaptığım için 25 tane hamur elde ettim. Maya olarak yaş maya, un olarak yarısını esmer un yarısınıda buğday unundan kullandım.
 

Similar threads

  • Soru
Baget Ekmek (Ekşi Mayalı) Tarifi İçin Malzemeler 600 gram ekmeklik un 50 gram sarı un 50 gram tam buğday unu 140 gram aktif ekşi maya 430 gram su 12 gram tuz (20 gram su ile ıslatılmış) Baget Ekmek (Ekşi Mayalı) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Su ve un karıştırılarak hazırlanan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kahvaltıya Ekmek Üretimi Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Aldığı kadar un yaklaşık 6 su bardağı Kahvaltıya Ekmek Üretimi Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci evvel maya su şeker 5dakika...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Sarı Buğday Unlu Ekmek Mis Kokulu Anne Ekmeği Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı sarı buğday unu 3 su bardağı klasik beyaz un 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı süt ile 1 su bardağı su karıştırarak ılık hale getirilecek 2 yemek kaşığı sıvı yağ Sarı Buğday Unlu Ekmek Mis Kokulu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Milinka Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı un 2 yumurtanın akı İçi için : 300 g ufalanmış beyaz peynir 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu için : 1 su bardağı yoğurt 4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kahveli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı un 1 su bardağından az eksik ılık süt 1 tane yumurta (oda sıcaklığında) 4 yemek kaşığı esmer şeker 1,5 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı kahve 1 çay kaşığı kuru maya Yarım çay kaşığı tuz Kahveli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt