Ekonomik Hafif (Muhallebi) Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
Ekonomik Hafif (Muhallebi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım çırpıcı ile topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
Orta ateşte karıştırarak pişirelim.
Katılaşıp kıvam alınca ocağı kısıp göz göz olana kadar kaynatalım.
Muhallebiyi ocaktan alalım ve içine margarin ve vanilyayı ilave edip iyice karıştıralım.
Muhallebiyi fincan yada kuplara koyalım.
Koymadan önce mutlaka koyacağınız kalıbı mutlaka ıslatalım kolay çıkması için.
Soğuduktan sonra ister kalıptan çıkarın ister çıkartmadan servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Ekonomik Hafif (Muhallebi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
Ekonomik Hafif (Muhallebi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım çırpıcı ile topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
Orta ateşte karıştırarak pişirelim.
Katılaşıp kıvam alınca ocağı kısıp göz göz olana kadar kaynatalım.
Muhallebiyi ocaktan alalım ve içine margarin ve vanilyayı ilave edip iyice karıştıralım.
Muhallebiyi fincan yada kuplara koyalım.
Koymadan önce mutlaka koyacağınız kalıbı mutlaka ıslatalım kolay çıkması için.
Soğuduktan sonra ister kalıptan çıkarın ister çıkartmadan servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Ekonomik Hafif (Muhallebi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı