Ekşili Etli Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
20-25 adet patlıcan biber kuru dolmalık
250 gram çok küçük doğranmış et
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
2 adet domates
1 tatlı kaşığı nane
Yarım demet maydanoz
Karabiber, pulbiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı sumak
2 bardak sıcak su
Ekşili Etli Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
Dolmalık kuruları yıkayarak, 30 dk kadar haşlayın.
Soğanları ve etleri çok küçük kesimler halinde doğrayın ve sıvı yağda etler suyunu çekene kadar alazlayın.
Daha sonra üzerine küçük doğranmış domatesleri, salçayı ve baharatları katın.
Bir iki dakika karıştırdıktan sonra pirinç ve maydanozu ekleyip bir bardak su ek edip suyu çekene kadar pişirin.
Haşlayıp soğuttuğunuz biber ve patlıcanları hazırladığımız içimizle doldurun.
Tüm bu süreçleri yapmadan evvel sumak ve limon tuzumuzu iki üç bardak suyumuza katıyoruz ve bir saat kadar bekletiyoruz.
Daha sonra sumaklı suyumuzu süzerek sumak suyumuzla dolmamızı pişiriyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 40-50 dk pişiriyoruz.
20-25 adet patlıcan biber kuru dolmalık
250 gram çok küçük doğranmış et
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
2 adet domates
1 tatlı kaşığı nane
Yarım demet maydanoz
Karabiber, pulbiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı sumak
2 bardak sıcak su
Ekşili Etli Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
Dolmalık kuruları yıkayarak, 30 dk kadar haşlayın.
Soğanları ve etleri çok küçük kesimler halinde doğrayın ve sıvı yağda etler suyunu çekene kadar alazlayın.
Daha sonra üzerine küçük doğranmış domatesleri, salçayı ve baharatları katın.
Bir iki dakika karıştırdıktan sonra pirinç ve maydanozu ekleyip bir bardak su ek edip suyu çekene kadar pişirin.
Haşlayıp soğuttuğunuz biber ve patlıcanları hazırladığımız içimizle doldurun.
Tüm bu süreçleri yapmadan evvel sumak ve limon tuzumuzu iki üç bardak suyumuza katıyoruz ve bir saat kadar bekletiyoruz.
Daha sonra sumaklı suyumuzu süzerek sumak suyumuzla dolmamızı pişiriyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 40-50 dk pişiriyoruz.