Ekşili Kabak Yemeği (Efsane Sosuyla) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet büyük boy kabak
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı silme biber salçası
1 yemek kaşığı silme domates salçası
1 adet domates rendesi
1 kase haşlanmış nohut
Yarım adet limon
Tuz, sıvı yağ isterseniz pul biber, karabiber
Üzeri için
6-7 diş rendelenmiş sarımsak
1,5 limon suyu
2 tatlı kaşığı silme nane
Tuz
Ekşili Kabak Yemeği (Efsane Sosuyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı minik minik doğrayıp sıvı yağda güzelce kavuruyoruz.
Daha sonra salçaları ekleyip salçaların kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Domates rendesini ekleyip 1-2 dakika da o şekilde kavurup kabakları ekliyoruz.
Kabakları da kavurup en son üzerine nohutu tuzu ve limonu sıkıp ,üzerini geçecek şekilde su ekleyip,bu şekilde kaynatıyoruz.Yemeğimiz çok sulu olmayacak şekilde suyunu ayarlayalım.
Pişen yemeğimizi servis tabağına aldıktan sonra hazırladığımız sosu üzerine gezdiriyoruz.
Sos için, sarımsağı rendeleyin, limon suyunu sıkıp nane ve çok az tuz ilave edip iyice karıştırın. Bu arada ben kabakları soymadım çatalla çizik attım.
Ekşili Kabak Yemeği (Efsane Sosuyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet büyük boy kabak
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı silme biber salçası
1 yemek kaşığı silme domates salçası
1 adet domates rendesi
1 kase haşlanmış nohut
Yarım adet limon
Tuz, sıvı yağ isterseniz pul biber, karabiber
Üzeri için
6-7 diş rendelenmiş sarımsak
1,5 limon suyu
2 tatlı kaşığı silme nane
Tuz
Ekşili Kabak Yemeği (Efsane Sosuyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı minik minik doğrayıp sıvı yağda güzelce kavuruyoruz.
Daha sonra salçaları ekleyip salçaların kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Domates rendesini ekleyip 1-2 dakika da o şekilde kavurup kabakları ekliyoruz.
Kabakları da kavurup en son üzerine nohutu tuzu ve limonu sıkıp ,üzerini geçecek şekilde su ekleyip,bu şekilde kaynatıyoruz.Yemeğimiz çok sulu olmayacak şekilde suyunu ayarlayalım.
Pişen yemeğimizi servis tabağına aldıktan sonra hazırladığımız sosu üzerine gezdiriyoruz.
Sos için, sarımsağı rendeleyin, limon suyunu sıkıp nane ve çok az tuz ilave edip iyice karıştırın. Bu arada ben kabakları soymadım çatalla çizik attım.
Ekşili Kabak Yemeği (Efsane Sosuyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı