Ekşili Köfte (Sulu Köfte) Tanımı İçin Gereçler
250 gram dana kıyma
1 tane rendelenmiş soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı un
1 yumurta
Dereotu
Tuz
Karabiber
Salçalı sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su
Terbiyesi için;
Yarım limon
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Ekşili Köfte (Sulu Köfte) Tanımı Yapılışı
Köftelik tüm materyallerimizi güzelce yoğuruyoruz unlanmış bir tepsiye küçük misketler yapıp atıyoruz.
Köftelerimiz hazır olunca tenceremize tereyağ ve salçayı alıp güzelce kavuruyoruz.
Üzerine sıcak suyumuzu ekliyoruz uygunca kaynayınca köftelerimizi sosun içine atıyoruz.
Yarım saat kadar kaynadıktan sonra terbiyesini yapıp çorbanın suyundan azcık terbiyeye ekliyoruzki yumurta kesilmesin azar azar ekliyoruz .
Çorbamızın altını kapatıyoruz afiyet olsun.
250 gram dana kıyma
1 tane rendelenmiş soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı un
1 yumurta
Dereotu
Tuz
Karabiber
Salçalı sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su
Terbiyesi için;
Yarım limon
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Ekşili Köfte (Sulu Köfte) Tanımı Yapılışı
Köftelik tüm materyallerimizi güzelce yoğuruyoruz unlanmış bir tepsiye küçük misketler yapıp atıyoruz.
Köftelerimiz hazır olunca tenceremize tereyağ ve salçayı alıp güzelce kavuruyoruz.
Üzerine sıcak suyumuzu ekliyoruz uygunca kaynayınca köftelerimizi sosun içine atıyoruz.
Yarım saat kadar kaynadıktan sonra terbiyesini yapıp çorbanın suyundan azcık terbiyeye ekliyoruzki yumurta kesilmesin azar azar ekliyoruz .
Çorbamızın altını kapatıyoruz afiyet olsun.