Ekşili Köfteli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Gereçler
200 gram kıyma
Yarım çay bardağı ince bulgur
1 adet soğan
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
1 su bardağı erişte
6 bardak su
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
2 kaşık un
Üzeri için :
Tereyağı
Nane
Ekşili Köfteli Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı
Evvel köfteler hazırlanır, bütün materyaller yoğurularak küçük köfteler yapılır ve yapışmaması için una bulanır.
Tencereye su konulur kaynatılır, kaynayan suya erişteler atılır ve yumuşaması beklenir.
Daha sonra köfteler atılır ve kısık ateşte pişirilir.
Terbiyesi için yoğurt un yumurta sarısı ve limon yeterlice çırpılır.
Sonra kaynayan çorbanın suyundan azar azar ek edilerek ılıtılır.
Daha sonra terbiye yavaş yavaş daima karıştırılarak çorbaya ek edilir çorba daima karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir.
En son üzeri için başka bir tavada eriyen tereyağında nane biraz yakılır ve çorbaya ek edilir.
Afiyet olsun.
200 gram kıyma
Yarım çay bardağı ince bulgur
1 adet soğan
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
1 su bardağı erişte
6 bardak su
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
2 kaşık un
Üzeri için :
Tereyağı
Nane
Ekşili Köfteli Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı
Evvel köfteler hazırlanır, bütün materyaller yoğurularak küçük köfteler yapılır ve yapışmaması için una bulanır.
Tencereye su konulur kaynatılır, kaynayan suya erişteler atılır ve yumuşaması beklenir.
Daha sonra köfteler atılır ve kısık ateşte pişirilir.
Terbiyesi için yoğurt un yumurta sarısı ve limon yeterlice çırpılır.
Sonra kaynayan çorbanın suyundan azar azar ek edilerek ılıtılır.
Daha sonra terbiye yavaş yavaş daima karıştırılarak çorbaya ek edilir çorba daima karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir.
En son üzeri için başka bir tavada eriyen tereyağında nane biraz yakılır ve çorbaya ek edilir.
Afiyet olsun.