Son konular

Ekşili Kuru Dolma

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
30-35 adet kuru biber dolmalık biber
İç için
2 orta boy küçük doğranmış soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
1 su bardağı su (baldo pirinç için) (klasik iç reçetesidir.yeşillik ve fıstık ilave edilebilir
Sos için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 (yarım) adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı sumak
Ilık su

Ekşili Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru biberler genelde önce sıcak suda haşlanır.
Haşlama işleminde yumuşayana biber dolma olarak pişince çok yumuşar. Diri yapısını kaybeder.
Bunun için biberleri geniş ve çukur bir kaba alın.
Üzerine gelecek kadar sıcak su doldurup kaptan bir boy küçük kapakla bastırın.
Maksimum bir saat kadar bu şekilde yumuşatın.
Bu esnada soğanları zeytinyağı içinde soteleyin.
Salçayı ardından baharatları ilave edin.
Pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun ve su ilave edin.
Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 30 dakika demlendirin. Karıştırın.
Biberleri soğuk su da yıkayın ve süzün.
İçlerine parmağınızla az tuz sürün ve pirinçle doldurun dileyen bulgur yada karışık yapabilir.
Tencerenin tabanına azıcık zeytinyağı gezdirip dolmaları dizin.
Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve sumağı karıştırıp, ılık su ekleyin.
Üzerine porselen tabak kapatıp sosu ve 2 su bardağı ılık suyu üzerine gezdirin.
Kısık ateşte demlendirerek pişirin. Afiyet olsun.Mutfağımdan mutfağınıza sevgilerle
Ekşili Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt