Ekşili Mahluta
EKŞİLİ MAHLUTA
Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy patlıcan
1 cay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 adet limon suyu
1 cay kaşığı tuz
sosu icin:
4 yemek kaşığı zeytinyağ
6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
imageseksilimahluta5ad457a75448a
Hazırlanışı:
1 Bir tencerede kırmızı mercimek ustune gececek kadar suyla doldurup mercimekler pişirin Kopuğunu alıp kırmızı biberi ekleyip pişirmeye devam edin
2 Tavla zarı buyukluğunde doğranmış patlıcanları 1 cay bardağı sıvı yağda kızartın Suzgecle bir tabağa alın Limon suyu ve tuzu katıp harmanlayın
3 Patlıcanları pişmekte olan kırmızı mercimeklerin icine ekleyin Su gerekli olursa 2 su bardağı su ekleyin Yoğunluğunu arzunuza gore ayarlayın Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın
4 Dovulmuş sarımsağı zeytinyağında 12 dakika kavurduktan sonra naneyi ilave edip ocaktan alın Servis yapılırken tabakların ustune yağdan gezdirin Afiyet olsun
EKŞİLİ MAHLUTA
Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy patlıcan
1 cay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 adet limon suyu
1 cay kaşığı tuz
sosu icin:
4 yemek kaşığı zeytinyağ
6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
imageseksilimahluta5ad457a75448a
Hazırlanışı:
1 Bir tencerede kırmızı mercimek ustune gececek kadar suyla doldurup mercimekler pişirin Kopuğunu alıp kırmızı biberi ekleyip pişirmeye devam edin
2 Tavla zarı buyukluğunde doğranmış patlıcanları 1 cay bardağı sıvı yağda kızartın Suzgecle bir tabağa alın Limon suyu ve tuzu katıp harmanlayın
3 Patlıcanları pişmekte olan kırmızı mercimeklerin icine ekleyin Su gerekli olursa 2 su bardağı su ekleyin Yoğunluğunu arzunuza gore ayarlayın Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın
4 Dovulmuş sarımsağı zeytinyağında 12 dakika kavurduktan sonra naneyi ilave edip ocaktan alın Servis yapılırken tabakların ustune yağdan gezdirin Afiyet olsun