Ekşili Nohut Mantı Tanımı İçin Materyaller
1 paket mantı
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı limon tuzu
2 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
Ekşili Nohut Mantı Tanımı Yapılışı
Mantılarımızı öncelikle derin bir tencerede haşlayalım.
Haşlanan mantılarımızı süzelim.
Sonrasında tencereye salçamızı ve yağımızı koyalım, kavuralım.
Sonrasında haşlanmış nohutlarımızı 1 su bardağı su ile 5 dakika kaynatalım.
Kaynayan nohutlara haşlanan mantılarımızı ekleyip, tuzunu,baharatlarını, limon tuzunu ekleyelim.
Üzerine 1 su bardağı suyu döküp denetimli bir halde 10 dakika daha kaynatalım.
Sıcakken servis edelim. Afiyet olsun
1 paket mantı
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı limon tuzu
2 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
Ekşili Nohut Mantı Tanımı Yapılışı
Mantılarımızı öncelikle derin bir tencerede haşlayalım.
Haşlanan mantılarımızı süzelim.
Sonrasında tencereye salçamızı ve yağımızı koyalım, kavuralım.
Sonrasında haşlanmış nohutlarımızı 1 su bardağı su ile 5 dakika kaynatalım.
Kaynayan nohutlara haşlanan mantılarımızı ekleyip, tuzunu,baharatlarını, limon tuzunu ekleyelim.
Üzerine 1 su bardağı suyu döküp denetimli bir halde 10 dakika daha kaynatalım.
Sıcakken servis edelim. Afiyet olsun