Ekşili Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için :
400 gram dana orta yağlı kıyma
1 orta uzunluk kuru soğan
Yarın su bardağı pirinç (bardak ölçüsü 200 mg )
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon, kuru nane
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 orta uzunluk havuç
1 orta uzunluk patates
Köfteleri yuvarlamak için un yeteri kadar siz ayarlayın
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı
Ekşili Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak kıymayı derin bir kaba alalım pirinci yıkayıp kıymanın üzerine dökelim.
Soğanı rendeleyelim, galeta ununu koyalım.
Yumurtayı kıralım, tuz ve baharatları kendi damak zevkinize nazaran ekleyin.
Köfteyi hoş yoğuralım .
Daha sonra bir tepsiye biraz çokça on serpelim, köfteleri fındık büyüklüğün de yuvarlayıp unlu tepsiye koyalım, ortada tepsiyi sallayalım ki köfteler una bulansın.
Yoğurduğumuz köfte bitene kadar bu biçimde yapalım .
Öbür tarafta havucu soyup yıkayalım ,dilediğiniz büyüklükte doğrayın, ben biraz küçük doğruyorum.
Tencereye yağımızı koyalım ,havuçları içine atıp biraz yumuşayana kadar karıştıralım.
Daha sonra üzerine bir buçuk iki litre kadar sıcak su koyalım.
Tencerenin kapağını yarım kapatıp kaynamasını bekleyelim.
Kaynayınca köftelerin fazla ununu elekten geçirip kaynayan suya salalım bir taraftan da karıştıralım .
Bu halde 10- 15 dakika kaynadıktan sonra soyup küp küp doğradığımız patatesleri ek edelim.
Bu orta da suyunu denetim edin şayet koyu kıvam almışsa undan ötürü sıcak su ek edebilirsiniz .
Köfteler ve patates pişince ocağı kapatalım .
Yoğurt ,yumurta sarısı ,yarım limon çırpın, yemeğin suyundan koyup sıcaklığını dengele yavaşça yemeğe kat karıştırın.
Tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Köftesi için :
400 gram dana orta yağlı kıyma
1 orta uzunluk kuru soğan
Yarın su bardağı pirinç (bardak ölçüsü 200 mg )
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon, kuru nane
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 orta uzunluk havuç
1 orta uzunluk patates
Köfteleri yuvarlamak için un yeteri kadar siz ayarlayın
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı
Ekşili Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak kıymayı derin bir kaba alalım pirinci yıkayıp kıymanın üzerine dökelim.
Soğanı rendeleyelim, galeta ununu koyalım.
Yumurtayı kıralım, tuz ve baharatları kendi damak zevkinize nazaran ekleyin.
Köfteyi hoş yoğuralım .
Daha sonra bir tepsiye biraz çokça on serpelim, köfteleri fındık büyüklüğün de yuvarlayıp unlu tepsiye koyalım, ortada tepsiyi sallayalım ki köfteler una bulansın.
Yoğurduğumuz köfte bitene kadar bu biçimde yapalım .
Öbür tarafta havucu soyup yıkayalım ,dilediğiniz büyüklükte doğrayın, ben biraz küçük doğruyorum.
Tencereye yağımızı koyalım ,havuçları içine atıp biraz yumuşayana kadar karıştıralım.
Daha sonra üzerine bir buçuk iki litre kadar sıcak su koyalım.
Tencerenin kapağını yarım kapatıp kaynamasını bekleyelim.
Kaynayınca köftelerin fazla ununu elekten geçirip kaynayan suya salalım bir taraftan da karıştıralım .
Bu halde 10- 15 dakika kaynadıktan sonra soyup küp küp doğradığımız patatesleri ek edelim.
Bu orta da suyunu denetim edin şayet koyu kıvam almışsa undan ötürü sıcak su ek edebilirsiniz .
Köfteler ve patates pişince ocağı kapatalım .
Yoğurt ,yumurta sarısı ,yarım limon çırpın, yemeğin suyundan koyup sıcaklığını dengele yavaşça yemeğe kat karıştırın.
Tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun .