Ekşili Topalak Köfte Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı et
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sumak(nar ekşisi veya limon da olur)
Tuz, nane
Köftesi için
2 su bardağı köftelik ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
2 su bardağı sıcak su (Islatmak için)
5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pulbiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Ekşili Topalak Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti düdüklü tencerede haşlayın.
Bulgur ve irmiği geniş bir kaba alıp 2 su bardağı sıcak su ile ıslatıp karıştırın üzerini kapatıp 1 saat bekletin.
Un, tuz, pulbiber ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
Misket büyüklüğünde köfteler yapın.
Tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Haşlanmış eti kevgir yardımı ile sudan alıp zeytinyağında kavurun, yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin, salçayı da ekleyip karıştırın.
Üzerine 1 litre sıcak su ilave edin.
Köfteleri ekleyin 10 dakika pişirin ve haşlanmış nohutları ekleyin.
Baharatları ve isteğe bağlı ekşisini (sumak 1 su bardağı sıcak suda 10 dakika bekletilip yemeğe süzülerek eklenir) ekleyin köfteler pişince sıcak servis edin.
Ekşili Topalak Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kuşbaşı et
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sumak(nar ekşisi veya limon da olur)
Tuz, nane
Köftesi için
2 su bardağı köftelik ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
2 su bardağı sıcak su (Islatmak için)
5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pulbiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Ekşili Topalak Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti düdüklü tencerede haşlayın.
Bulgur ve irmiği geniş bir kaba alıp 2 su bardağı sıcak su ile ıslatıp karıştırın üzerini kapatıp 1 saat bekletin.
Un, tuz, pulbiber ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
Misket büyüklüğünde köfteler yapın.
Tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Haşlanmış eti kevgir yardımı ile sudan alıp zeytinyağında kavurun, yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin, salçayı da ekleyip karıştırın.
Üzerine 1 litre sıcak su ilave edin.
Köfteleri ekleyin 10 dakika pişirin ve haşlanmış nohutları ekleyin.
Baharatları ve isteğe bağlı ekşisini (sumak 1 su bardağı sıcak suda 10 dakika bekletilip yemeğe süzülerek eklenir) ekleyin köfteler pişince sıcak servis edin.
Ekşili Topalak Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı