Son konular

Ekşili Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ekşili Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo salamura tokat yaprağı
3 su bardağı baldo pirinç
3 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı dolmalık fıstık
2 demet dereotu
2 demet taze nane
2 adet limon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı toz karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı sumak
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 litre kaynar su

Ekşili Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Salamura yapraklarını tuzundan arınması için ılık suyla bir güzel yıkıyoruz.
Sonrasında büyük bir mutfak leğenine kaynar su koyup yaprakları sarmanın içini hazır edene kadar bekletiyoruz.
Şimdi gelelim iç malzemesine önceden yıkayıp ıslattığımız pirinçin suyunu süzüyoruz ,diğer tarafta büyük bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağın yarısını koyup üzerinede rondodan çektiğimiz iri kıyım 3 baş kuru soğan ekleyip kavuruyoruz.
Üzerine 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip karıştırıyoruz .
Sonra 3 su bardağı suyunu süzdürdüğümüz pirinçide ekleyip kavuruyoruz.
Üzerine bir tatlı kaşığı tuz, yenibahar, karabiber,pul biber ,sumak, tarçın ekleyip kavuruyoruz .
1 limon suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatıp ocağıda kapatıp yeşillikleri temizleyip doğrayana kadar bekletin.
2 bağ dereotu ,2 bağ naneyi iyice yıkayıp ince ince doğrayıp üzerine ekliyoruz.
Yaprakları süzdürüp iç malzemesi de ılıdıktan sonra yaprakları ince ince sarıp derin bir tencereye sıralıyoruz.
Tencere dolana kadar sarmaya devam ediyoruz.
Dolma sarma işlemi bitikten sonra kalan yarım su bardağı sıvı yağı üzerine gezdirip 1 limon suyu ,2 su bardağı kaynar su ilave edip kaynayana kadar önce harlı sonrada en kısık ateşte 3 saat pişiriyoruz .
Ara ara kontrol edip suyunu çektiği için su eklemesi yaparak pişiriyoruz.
Soğuyunca tabağa koyup üzerine limon suyu gezdirip dilimlenmiş limon ekleyip servis ediyoruz afiyetler olsun.
Ekşili Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı İçin Gereçler 1 kg asma yaprağı 3 su bardağı pirinç (Miktarı arttırılıp azaltılabilir) 3 adet orta uzunluk soğan 4-5 diş sarımsak 2 adet domates (ben bir küçük kavanoz konserve kullandım) 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Zeytinyağlı Ekşili Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo üzüm yaprağı İç materyali; 2 su bardağı pirinç Yarım demek maydanoz 2 adet domates 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kuru soğan Karabiber Tuz Kuru nane Yarım çay bardağı su(su yaprağın daha çabuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller 40 -45 adet salamura üzüm yaprağı İçi İçin; 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı kaynar su 2 adet orta uzunluk soğan 1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı şeker Maydanoz Nane Karabiber Yenibahar Pul biber Tuz 1 adet limon 1 su bardağı kadar zeytinyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler 500 gram asma yaprağı 1 adet limon 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su İç harcı için: Sızma zeytinyağı Sıvıyağ 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası 3 adet orta uzunluk kuru soğan 1,5 su bardağı pirinç 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Yaprak Sarma (Ekşili) Malatya Yöntemi Tanımı İçin Materyaller 1 kg salamura yaprak Yaklaşık 3 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kimyon 3 diş sarımsak 4 adet orta uzunluk soğan 1.5 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt