El Açması Börek (Denemeyen Kalmasın) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
Bardak ölçüm 220 ml 2 ,5 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 kg un
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru yahut yaş maya
1 ,5 tatlı kaşığı tuz.
Ortalarına sürmek için
100 gram tereyağ
100 ml sıvı yağ
Yalnızca sıvı yağ da olur
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı süt karışımı
İç materyali
Gönlünüze nazaran meskende ne varsa. Ben 1 tepsi ıspanaklı peynirli, 1 tepsi sade peynirli hazırladım.
1 tepsi ıspanaklı için 250 gram ıspanak
2 adet soğan
100 gram beyaz peynir
Az tuz
Peynirli için
Beyaz peynir ve maydanoz
El Açması Börek (Denemeyen Kalmasın) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıp karıştırın. Üzerine yavaş yavaş ununu ek edip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın. Ispanağı yıkayıp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Beyaz peyniri ezin soğan ve ıspanakla karıştırın.
Mayalanma sonunda hamurdan mandalına büyüklüğünde bezeler yapın. Ben 18 beze elde ettim. Daha küçük yahut daha büyükte yapabilirsiniz.
Birinci 9 bezeyi küçük bir tabak büyüklüğünde oklavayla açın.
Erittiğiniz tereyağ ve sıvı yağı karıştırın. Her bir bezenin ortasına bu karışımdan sürün ve 5,6 dk bekleyin.
Beklemenin sonunda altta kalan hamurları üste çevirin.Her bir hamuru narin hareketlerle çekiştirerek ince bir biçimde açmaya çalışın. [*]Ön tarafına yanlışsız iç materyalini koyup rulo yapın. Her bir rulonun etrafını başka yaptığınız ruloyla çevirin. Yahut her bir bezeyi tek tek yuvarlayıp porsiyonluk börekler de hazırlayabilirsiniz. [*]Üzerine yumurta süt karışımını sürün, isteğe bağlı çörek otu ve susam da serpebilirsiniz. [*]Birinci tepsiyi hazırlayıp fırına verdiklten sonra 2. Tepsi için de birebir süreçleri yapın. [*]Evvelce ısıtılmış alt üst ayar 220 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
El Açması Börek (Denemeyen Kalmasın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
Bardak ölçüm 220 ml 2 ,5 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 kg un
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru yahut yaş maya
1 ,5 tatlı kaşığı tuz.
Ortalarına sürmek için
100 gram tereyağ
100 ml sıvı yağ
Yalnızca sıvı yağ da olur
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı süt karışımı
İç materyali
Gönlünüze nazaran meskende ne varsa. Ben 1 tepsi ıspanaklı peynirli, 1 tepsi sade peynirli hazırladım.
1 tepsi ıspanaklı için 250 gram ıspanak
2 adet soğan
100 gram beyaz peynir
Az tuz
Peynirli için
Beyaz peynir ve maydanoz
El Açması Börek (Denemeyen Kalmasın) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıp karıştırın. Üzerine yavaş yavaş ununu ek edip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın. Ispanağı yıkayıp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Beyaz peyniri ezin soğan ve ıspanakla karıştırın.
Mayalanma sonunda hamurdan mandalına büyüklüğünde bezeler yapın. Ben 18 beze elde ettim. Daha küçük yahut daha büyükte yapabilirsiniz.
Birinci 9 bezeyi küçük bir tabak büyüklüğünde oklavayla açın.
Erittiğiniz tereyağ ve sıvı yağı karıştırın. Her bir bezenin ortasına bu karışımdan sürün ve 5,6 dk bekleyin.
Beklemenin sonunda altta kalan hamurları üste çevirin.Her bir hamuru narin hareketlerle çekiştirerek ince bir biçimde açmaya çalışın. [*]Ön tarafına yanlışsız iç materyalini koyup rulo yapın. Her bir rulonun etrafını başka yaptığınız ruloyla çevirin. Yahut her bir bezeyi tek tek yuvarlayıp porsiyonluk börekler de hazırlayabilirsiniz. [*]Üzerine yumurta süt karışımını sürün, isteğe bağlı çörek otu ve susam da serpebilirsiniz. [*]Birinci tepsiyi hazırlayıp fırına verdiklten sonra 2. Tepsi için de birebir süreçleri yapın. [*]Evvelce ısıtılmış alt üst ayar 220 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
El Açması Börek (Denemeyen Kalmasın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı