Son konular

El Açması Börek (Denemeyen Kalmasın)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
El Açması Börek (Denemeyen Kalmasın) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için
Bardak ölçüm 220 ml 2 ,5 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 kg un
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru yahut yaş maya
1 ,5 tatlı kaşığı tuz.
Ortalarına sürmek için
100 gram tereyağ
100 ml sıvı yağ
Yalnızca sıvı yağ da olur
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı süt karışımı
İç materyali
Gönlünüze nazaran meskende ne varsa. Ben 1 tepsi ıspanaklı peynirli, 1 tepsi sade peynirli hazırladım.
1 tepsi ıspanaklı için 250 gram ıspanak
2 adet soğan
100 gram beyaz peynir
Az tuz
Peynirli için
Beyaz peynir ve maydanoz

El Açması Börek (Denemeyen Kalmasın) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıp karıştırın. Üzerine yavaş yavaş ununu ek edip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın. Ispanağı yıkayıp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Beyaz peyniri ezin soğan ve ıspanakla karıştırın.
Mayalanma sonunda hamurdan mandalına büyüklüğünde bezeler yapın. Ben 18 beze elde ettim. Daha küçük yahut daha büyükte yapabilirsiniz.
Birinci 9 bezeyi küçük bir tabak büyüklüğünde oklavayla açın.
Erittiğiniz tereyağ ve sıvı yağı karıştırın. Her bir bezenin ortasına bu karışımdan sürün ve 5,6 dk bekleyin.
Beklemenin sonunda altta kalan hamurları üste çevirin.Her bir hamuru narin hareketlerle çekiştirerek ince bir biçimde açmaya çalışın. [*]Ön tarafına yanlışsız iç materyalini koyup rulo yapın. Her bir rulonun etrafını başka yaptığınız ruloyla çevirin. Yahut her bir bezeyi tek tek yuvarlayıp porsiyonluk börekler de hazırlayabilirsiniz. [*]Üzerine yumurta süt karışımını sürün, isteğe bağlı çörek otu ve susam da serpebilirsiniz. [*]Birinci tepsiyi hazırlayıp fırına verdiklten sonra 2. Tepsi için de birebir süreçleri yapın. [*]Evvelce ısıtılmış alt üst ayar 220 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
El Açması Börek (Denemeyen Kalmasın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ispanaklı Çörek (Denemeyen Kalmasın) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı süt 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı instant maya 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 adet yumurta Alabildiği kadar un yumuşak bir hamur elde edilir İç harcı için; 500gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Vanilyalı Alman Kurabiyesi (Vanillekipferl)(Denemeyen Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 200 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin 300 gram un 100 gram ince çekilmiş fındık veya badem 60 gram pudra şekeri 1 paket vanilya şekeri Bulamak için 2 paket vanilya şekeri 150 gram pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Simit Pizzayı Denemeyen Kalmasın Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 yumurta beyazı (sarısı üstüne) 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı yoğurt +1-2 yemek kaşığı yoğurt suyu 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 (yarım) paket instant maya 4-5 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Çıtırlıkta Tepe El Açması Çok Pratik Nefis Sarma Börek Tanımı İçin Malzemeler ️4 su bardağı ılık su ️1 paket instant maya (7 gram) ️1 tatlı kaşığı şeker ️1,5 tatlı kaşığı doluca tuz ️10 su bardağı un ️Su bardağı ölçüm 220 ml. Üzeri için; ️1 su bardağı sıvı yağ ️200 gram tereyağ Üzeri için; 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Az Materyalli Browni (Bu Lezzeti Denemeyen Kalmasın) Tanımı İçin Malzemeler 160 gram bitter çikolata 90 gram tereyağ 2 adet yumurta (oda sıcaklığında) 130 gram şeker(1 su bardağından iki parmak eksik) 85 gram un (1 su bardağından bir buçuk parmak eksik) 1 paket vanilin 1 cimdik tuz (kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Üst Alt