El Açması Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağından biraz az su
1 su bardağından biraz az süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Un
İç harcı için;
1 su bardağı şeker
3 dilim balkabağı
Dilerseniz öbür harç yapabilirsiniz

Hamur ortasına;
150 gram erimiş margarin yada tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçi için 3-4 dilim balkabağını rendeleyip içine bir su bardağı şeker ekleyelim.
Önce tüm malzemeyi koyalım hamurumuzu yoğuralım. Üzerine bez örtüp 10 dakka dinlendirelim.
Ardından 5 eşit modüle bölüp tatlı tabağı kadar açalım.
Açtığımız hamura hazırladığımız yağdan çokça sürelim geniş bir tepsiye dizelim.
Yarım saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan elle tek tek açalım iç materyalleri koyup gül böreği üzere kıvıralim tepsiye dizip üzerine kalan yağı sürüp evvelden ısıttığımız 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
Bu hamurdan her çeşit böreği yapabilirsiniz kıyır kıyır oluyor.
El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt