El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı böreklik un ( dikkatli eklenecek )
Orta katları için;
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için;
Peynir
Maydanoz
El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına yumurta süt ve tuzu alıp karıştıralım.
Akabinde unu dikkatli biçimde ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım beze yapalım.
Bezeler 10 – 12 adet ortası çıkıyor.
Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde merdane ile açıp üzerlerine sıvı yağ sürüp üst üste koyalım ve üzerine poşet geçirip yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Başka bir kapta maydanoz ve peyniri karıştıralım.
Dilerseniz kıymalı yahut patatesli harç da hazırlayabilirsiniz.
Açtığımız hamurlar dinlenince büyük bir masa yahut tepsinin içinde her bir hamuru elimizle çekiştire çekiştire açalım.
Yırtılma olabilir kasvet olmaz esasen yuvarlanacak.
Açtığımız hamurun uç kısmına harçtan koyup silindir biçiminde yuvarlayalım.
Böreği pişireceğimiz tepsiyi yağlayıp susam serpelim ve yuvarladığımız hamurları da tepsinin içine fotoğrafta gösterdiğim üzere koyalım.
Her bir hamuru bu halde açıp tepsiye dizelim ve üzerlerine sıvı yağ sürüp tekrar susam serpip 200 derece alt üst ayar fırında denetimli formda pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı böreklik un ( dikkatli eklenecek )
Orta katları için;
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için;
Peynir
Maydanoz
El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına yumurta süt ve tuzu alıp karıştıralım.
Akabinde unu dikkatli biçimde ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım beze yapalım.
Bezeler 10 – 12 adet ortası çıkıyor.
Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde merdane ile açıp üzerlerine sıvı yağ sürüp üst üste koyalım ve üzerine poşet geçirip yarım saat dinlenmeye bırakalım.
Başka bir kapta maydanoz ve peyniri karıştıralım.
Dilerseniz kıymalı yahut patatesli harç da hazırlayabilirsiniz.
Açtığımız hamurlar dinlenince büyük bir masa yahut tepsinin içinde her bir hamuru elimizle çekiştire çekiştire açalım.
Yırtılma olabilir kasvet olmaz esasen yuvarlanacak.
Açtığımız hamurun uç kısmına harçtan koyup silindir biçiminde yuvarlayalım.
Böreği pişireceğimiz tepsiyi yağlayıp susam serpelim ve yuvarladığımız hamurları da tepsinin içine fotoğrafta gösterdiğim üzere koyalım.
Her bir hamuru bu halde açıp tepsiye dizelim ve üzerlerine sıvı yağ sürüp tekrar susam serpip 200 derece alt üst ayar fırında denetimli formda pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun