El Açması Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Fırında Kalem Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Açmak için :
1 çay bardağı un ve 1 çay bardağı nişasta
İçi için :
1 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 yemek kaşığı sıvı yağ (Haşhaş için)
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet küçük boy kuru soğan
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz,karabiber,toztatlı biber
Üzerini :
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı çörekotu
El Açması Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Fırında Kalem Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için derin bir kaba unu koyalım. 2-3 bardak kadar koyalım ortasını havuz yapalım.
Diğer sıvı malzemeleri kalan malzemeleri koyalım.
Hamuru ele yapışmaya bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
4-5 adet beze hamurdan yapalım10 dk dinlenmeye bırakalım. Un ve nişastayı karıştıralım.
Diğer tarafta soğanı küçük yemeklik doğrayalım.
Tavayı yağı koyalım.
Soğanı koyup 2 dk kavuralım.
Sonra mercimeği ve tuz baharatı serpip karıştıralım ocağı kapatalım.
En son maydanozu katıp karıştıralım bir kasede haşhaşı ve sıvı yağı karıştıralım iyice yumuşatalım
Dinlenen hamuru merdane ile tabak kadar açalım.
Sonra oklava ile biraz daha büyülterek inceltelim.
Açılan hamuru dörde bölelim.
Önce haşhaşlı yağı fırça yardımı ile ince bir şekilde sürelim.
Hamurun yuvarlak kısmıma mercimekli içten koyalım iki tarafını içeri katlayalım.
Kalem böreği şeklinde saralım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
Çörekotu serpelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk kontrol ederek pişirelim. Afiyet olsun.
El Açması Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Fırında Kalem Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için :
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Açmak için :
1 çay bardağı un ve 1 çay bardağı nişasta
İçi için :
1 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 yemek kaşığı sıvı yağ (Haşhaş için)
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet küçük boy kuru soğan
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz,karabiber,toztatlı biber
Üzerini :
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı çörekotu
El Açması Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Fırında Kalem Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için derin bir kaba unu koyalım. 2-3 bardak kadar koyalım ortasını havuz yapalım.
Diğer sıvı malzemeleri kalan malzemeleri koyalım.
Hamuru ele yapışmaya bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
4-5 adet beze hamurdan yapalım10 dk dinlenmeye bırakalım. Un ve nişastayı karıştıralım.
Diğer tarafta soğanı küçük yemeklik doğrayalım.
Tavayı yağı koyalım.
Soğanı koyup 2 dk kavuralım.
Sonra mercimeği ve tuz baharatı serpip karıştıralım ocağı kapatalım.
En son maydanozu katıp karıştıralım bir kasede haşhaşı ve sıvı yağı karıştıralım iyice yumuşatalım
Dinlenen hamuru merdane ile tabak kadar açalım.
Sonra oklava ile biraz daha büyülterek inceltelim.
Açılan hamuru dörde bölelim.
Önce haşhaşlı yağı fırça yardımı ile ince bir şekilde sürelim.
Hamurun yuvarlak kısmıma mercimekli içten koyalım iki tarafını içeri katlayalım.
Kalem böreği şeklinde saralım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
Çörekotu serpelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk kontrol ederek pişirelim. Afiyet olsun.
El Açması Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Fırında Kalem Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı