Son konular

El Açması Ispanaklı Börek (Çok Pratik)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
El Açması Ispanaklı Börek (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İç harcı için:
500 gram ıspanak
2 adet pırasa
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Tulum peyniri
Hamurların arasını yağlamak için;
Ayçiçek yağı
Üzeri için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı yağ

El Açması Ispanaklı Börek (Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur malzemelerini alıp, uygun bir kapta kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurup üzerini kapatalım.
15 dk dinlenmesi yeterli.
Bu arada iç harcını hazırlayalım.
Soğan ve pırasayı kavuralım.
Ispanakları ilave edelim ve hiç suyu kalmayana dek pişirelim.
Pişme işlemi bitince kırmızı toz biber ve karabiberi ilave edelim.
Tuzsuz bir peynir kullanacaksanız az miktar ıspanağa tuz ilavesi yapabilirsiniz.Aman dikkatli ekleyin ıspanak tuzu sevmez
Ben bergama tulumu kullandım lor peynirini sevmediğim ve yakıştırmadığım için. Siz istediğiniz çeşit peynir kullanabilirsiniz. Ezine inek koyun peyniri vs. Tulum tuzlu olduğu için ıspanağa tuz eklemedim.
İç harcımızı soğumaya bırakırken hamurumuzu 6 ya da 8 eşit parçaya bölüp beze yapalım.
Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına yağ sürüp üst üste koyalım. 15 dk daha dinlendirelim.
Sürenin sonunda 6 parçaya böldüyseniz 3-8 parçaya böldüyseniz 4 adet yağladığımız yufkayı tezgaha alalım.
3-4 yağladığımız yufka tek tek değil üst üste konup bir açılacak.
Elimizle sağdan sola,yukardan aşağıya nazik harektlerle büyütelim. Çok ince olmaması gerekiyor. Fotoğraflardan bakabilirsiniz.
Uygun tepsiye koyalım.
Hazırladığımız iç harcı ekleyelim ve üzerine peynirimizi ufalayalım.
Kalan diğer hamurları da aynı şekilde büyütelim ve üstüne koyalım.
Kenarları açık kalmayacak şekilde kapatalım.
İster kare kare ister benim gibi kesip üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ve az miktarda yağı karıştırıp sürelim.
180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca üstünü bir bezle örtelim.
El Açması Ispanaklı Börek (Çok Pratik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 10 su bardağı un 3.5 su bardağı su 2 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; Yarım kilo ıspanak 1 adet soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pulbiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için; Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 250 gram un 1 çimdik tuz 1 adet yumurta 100 ml ılık su 4 yemek kaşığı zeytinyağ İç harcı için; 2 demet ıspanak 1 kase dilediğiniz peynir 1 adet kuru soğan Zeytinyağ Tuz Hamuru yağlamak için ; Eritilmiş tereyağ El Açması Ispanaklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
  • Soru
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı sirke 1 fincan sıvı yağ Tuz Aldığı kadar ılık su İç harcı için 1 kg ıspanak 1 soğan 250 gram beyaz peynir Tuz Karabiber Pulbiber Orta kat için Sıvı yağ El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler 4.5 su bardağı un ( yarım kilo) 1.5 su bardağı su 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz İç harcı için; Yarım kilo ıspanak 1 kase lor peyniri 2 adet soğan 1 tatlı kaşığı pulbiber Aralarına; 1 er yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için; 2 adet yumurta sarısı 2- 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Bezelere Ayırmadan 14 Katlı El Açması Ispanaklı Börek (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1.5 su bardağı su İç harcı; 1.5 kilo ıspanak 2 adet soğan Tuz (hamurun ortalarına sürmek için eritilmiş katı yağ kullanacağız.) Bezelere Ayırmadan 14 Katlı El Açması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt