El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
5 su bardağı un
2.5 su bardağı ılık su
1.5 tatlı kaşığı tuz
İç harç için;
500 gram ıspanak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Hamur aralarına sürmek için;
200 gram margarin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanı iyice doğrayın, ıspanakları yıkayın ve doğrayın. Bir süzgeçte soğanı ıspanakları ve tuzu iyice ovun yeşil suyu çıksın, süzülsün.
Sonra içine kaba alın ve içine yumurta sarısı ve yoğurdu da ekleyip iyice karıştırın,karışım iç harç için bir kenarda bekletilsin.
Hamuru içinde bir kaba un su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun, yumuşak ele yapışmayan bir kıvam oluncaya kadar yoğurun. Sonra minik bezelere ayırın (Bende 9 beze çıktı)
Sonra bu bezeleri tek tek pasta tabağı büyüklüğünde oklava yardımı ile açın.
Her açılan hamur üzerine margarin ve yağ karışımını her katta sürün ve üst üste bezeleri bir tabağa koyun ve tamamlanınca en üsttekine de yağ karışımını sürüp streçleyip, yaklaşık en az 30 dakika en çok 60 dakika bekletin.
Bekletme işlemi bitince yağlanmış hamurları tek tek ellerinizle açın ve iyice büyütün ince olsun sonra, hep bir hamura iç harç koyun ve sardırın ve bir uçtan tutup içe diğer uçtan tutup içe kıvrın.
Her bir hamura bu işlem uygulanıp bitince üzerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
5 su bardağı un
2.5 su bardağı ılık su
1.5 tatlı kaşığı tuz
İç harç için;
500 gram ıspanak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Hamur aralarına sürmek için;
200 gram margarin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanı iyice doğrayın, ıspanakları yıkayın ve doğrayın. Bir süzgeçte soğanı ıspanakları ve tuzu iyice ovun yeşil suyu çıksın, süzülsün.
Sonra içine kaba alın ve içine yumurta sarısı ve yoğurdu da ekleyip iyice karıştırın,karışım iç harç için bir kenarda bekletilsin.
Hamuru içinde bir kaba un su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun, yumuşak ele yapışmayan bir kıvam oluncaya kadar yoğurun. Sonra minik bezelere ayırın (Bende 9 beze çıktı)
Sonra bu bezeleri tek tek pasta tabağı büyüklüğünde oklava yardımı ile açın.
Her açılan hamur üzerine margarin ve yağ karışımını her katta sürün ve üst üste bezeleri bir tabağa koyun ve tamamlanınca en üsttekine de yağ karışımını sürüp streçleyip, yaklaşık en az 30 dakika en çok 60 dakika bekletin.
Bekletme işlemi bitince yağlanmış hamurları tek tek ellerinizle açın ve iyice büyütün ince olsun sonra, hep bir hamura iç harç koyun ve sardırın ve bir uçtan tutup içe diğer uçtan tutup içe kıvrın.
Her bir hamura bu işlem uygulanıp bitince üzerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı