El Açması Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta beyazı sarısı üzerine sürülecek
Aldığı kadar un
İçi için
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
El Açması Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına malzemeleri alalım un hariç iyice karıştırın ve unu azar azar ekleyerek yoğurun ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olmalı.
8 eşit bezeye ayırın ve açmaya geçelim.
Ayırdığınız bezelerden alıp 30 40 cm büyüklüğünde açın ik başta unu biraz fazla sonrasında çok az kullanın unlu kalmasın.
Bu arada içimizi önceden hazırlayalım soğusun. Tavaya yağımızı alalım
Küçük küçük doğranmış soğanları dökelim kavuralım.
Pembeleşince baharatları ekleyip az daha kavurun salçayı koyup biraz daha kavurun.
İnce ince doğranmış ıspanakları da ekleyip 1-2 dk kadar kavuralım fazla ölmesin tuzunuda atalım soğusun.
Gelelim hamura açtığımız hamurun her tarafına gelecek şekilde içimizden koyalım.
Diğer açtığımız hamuru üzerine serelim.
Üzerini yağlayalım ve rulo yapıp içe doğru kıvıralım yağlanmış tepsiye dizelim.
Diğer bezeleri de aynı işlemi yapalım.
1 yemek kaşığı yağ ve yumurta sarısını karıştırıp üzerine sürelim.
Susam çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 170derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. Dışı çıtır içi yumuşak oldu biz çok beğendik. Fırından çıkar çıkmaz bitti umarım sizlerde beğenirsiniz
El Açması Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta beyazı sarısı üzerine sürülecek
Aldığı kadar un
İçi için
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
El Açması Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına malzemeleri alalım un hariç iyice karıştırın ve unu azar azar ekleyerek yoğurun ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olmalı.
8 eşit bezeye ayırın ve açmaya geçelim.
Ayırdığınız bezelerden alıp 30 40 cm büyüklüğünde açın ik başta unu biraz fazla sonrasında çok az kullanın unlu kalmasın.
Bu arada içimizi önceden hazırlayalım soğusun. Tavaya yağımızı alalım
Küçük küçük doğranmış soğanları dökelim kavuralım.
Pembeleşince baharatları ekleyip az daha kavurun salçayı koyup biraz daha kavurun.
İnce ince doğranmış ıspanakları da ekleyip 1-2 dk kadar kavuralım fazla ölmesin tuzunuda atalım soğusun.
Gelelim hamura açtığımız hamurun her tarafına gelecek şekilde içimizden koyalım.
Diğer açtığımız hamuru üzerine serelim.
Üzerini yağlayalım ve rulo yapıp içe doğru kıvıralım yağlanmış tepsiye dizelim.
Diğer bezeleri de aynı işlemi yapalım.
1 yemek kaşığı yağ ve yumurta sarısını karıştırıp üzerine sürelim.
Susam çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 170derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. Dışı çıtır içi yumuşak oldu biz çok beğendik. Fırından çıkar çıkmaz bitti umarım sizlerde beğenirsiniz
El Açması Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı